Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ....

...του Αγίου Μάρκου 
Στ. Γκίκας: «Το Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες»

 Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, όπου ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο, συνομίλησε με τους Γιατρούς, το Νοσηλευτικό και το Διοικητικό προσωπικό, καθώς και πολίτες. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου, σε μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» από πλευράς εργασίας ημέρα. Το Κέντρο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες της...


... περιοχής του πρ. Δήμου Φαιάκων και όχι μόνον, και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Ενημερώθηκα από τους γιατρούς κ.κ. Μιχαλάκη και Βλάχο, καθώς και από το υπόλοιπο προσωπικό, για το εύρος των υπηρεσιών, την επισκεψιμότητα, αλλά και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που το Κέντρο αντιμετωπίζει.
Αξίζει να τονισθεί η ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο κατά τους χειμερινούς όσο και βεβαίως κατά τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.

Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και το προσωπικό δεν επαρκεί. Θεωρώ δε απαράδεκτο, δύο οργανικές θέσεις να παραμένουν κενές, επειδή οι υπάλληλοι «κατάφεραν» να αποσπαστούν σε άλλα Νοσοκομεία, εκτός Κέρκυρας. Η συμπλήρωση του προσωπικού είναι κεφαλαιώδους σημασίας, γιατί οι υπάρχοντες υπάλληλοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγορόπουλο μου έγινε γνωστό, ότι ένα πρόβλημα που υπήρχε με την νυχτερινή φύλαξη, επιλύθηκε με απόσπαση προσωπικού από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Τώρα ορισμένα προβλήματα συντήρησης του κτηρίου, είναι δρομολογημένα μέσω του ΕΣΠΑ.

Επιθυμώ να συγχαρώ τους εργαζόμενους γιατί παρά τα προβλήματα, προσφέρουν ουσιαστικό έργο υπερβάλλοντας εαυτούς και να τονίσω για άλλη μια φορά την χρησιμότητα του Κ.Υ. Αγ. Μάρκου».