Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

TO AΣΗΜΕΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ...

...θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον εγγονό του.

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο από τον εγγονό του.
Σε δημοπρασία το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

 Ο Oίκος Κρίστις αναφέρει ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη τωνΟλυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ωστόσο, ο διάσημος βρετανικός Oίκος διέψευσε ότι η οικογένεια του Σπύρου Λούη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Μαρτίου του 1940, αναγκάστηκε να πουλήσει το ασημένιο κύπελλο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ υποστήριξε πως...

... είχε επικοινωνήσει πρώτη φορά με την οικογένεια για το θέμα «πριν πολλά χρόνια».
Μάλιστα, ο Κρίστις αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εγγονού του Σπύρου Λούη, που ονομάζεται επίσης Σπύρος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι έλαβε την απόφαση να βγάλει σε δημοπρασία το κύπελλο για χάρη των δύο γιων του.
«Θα είναι αδύνατο να μοιράσουμε το κύπελλο στα δύο, οπότε αποφάσισα ότι το πιο λογικό θα ήταν να το βγάλω σε δημοπρασία και να χρησιμοποιήσω τα έσοδα για να διασφαλίσω το μέλλον της οικογένειάς μου» τόνιζε χαρακτηριστικά.Αντίγραφο του κυπέλλου αυτού υπάρχει στηΔιεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λοζάννη.
Μάλιστα, το κύπελλο του Λούη που φέρει το όνομα του εμπνευστή  του Μαραθωνίου Μισέλ Μπρεάλ, υπολογίζεται να πιάσει 120 μέχρι 160 χιλιάδες λίρες.
Μαζί με το τρόπαιο ο συνονόματος εγγονός του διάσημου αθλητή, ο οποίος ζει στην Αθήνα και εδώ και 12 χρόνια είναι συνταξιούχος συντηρητής μηχανικός, έδωσε στον Οίκο δημοπρασιών και κάποιες ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του.
 Newsbomb.gr.