Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΜΑΣΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΚΟΥΒΕΛΗ...

...ψήφισε τα μέτρα αλλιώς φύγε από την κυβέρνηση

   ΔΗΜΑΡ: Την Δευτέρα θα σας πούμε ναι ή όχι



- Αγωνία στο Μαξίμου - Ψάχνουν την πολιτική λύση και ο Σαμαράς να πείσει τον Κουβέλη
- ΑΠΕ: Χθες τηλεφωνήθηκαν Σαμαράς - Κουβέλης
ΔΗΜΑΡ: Γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί πολιτική λύση στα εργασιακά
- Δεν αποκλείεται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και μέσα στο Σαββατοκύριακο
- Την Τετάρτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει την θέση του ο Κ.Σκανδαλίδης
- Ο Στουρνάρας επιμένει ότι θα μέτρα θα ψηφιστούν και αποκλείει 2 άρθρα
- Υπενθύμισε ωστόσο ότι τα περιθώρια χρόνου στενεύουν
- Κυριακή απόγευμα ή Δευτέρα συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ
Την Τετάρτη κρίνονται όλα. Είναι η μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα και κάποιοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι ακριβώς θα συμβεί κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Σαμαράς και Βενιζέλος μιλούν τακτικά, ενώ σύμφωνα και με το ΑΠΕ δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία είχαν χθες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος...

... της ΔΗΜΑΡ. Οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης, αναμένεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να συνομιλήσουν εκ νέου. Μπορεί και σήμερα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μας ενημερώσει για το τι θα πράξει την Δευτέρα. (διαβάστε την είδηση)

Αν αυτή την συνομιλία την συνδέσει κανείς με τις δηλώσεις που έκανε βγαίνοντας σήμερα από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι θα περάσουν τα μέτρα, ίσως και να έχουμε κάποια εξέλιξη σε επίπεδο διαβουλεύσεων των αρχηγών. (διαβάστε την είδηση)

Σήμερα όμως βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ να περνάει στην αντεπίθεση και να στέκεται απέναντι στην ΔΗΜΑΡ την οποία κατηγορεί ότι με την στάση της προκάλεσε αβεβαιότητα. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος κάνει και ένα βήμα παραπέρα - κάποιοι το χαρακτηρίζουν κίνηση αντιπερισπασμού - και λέει στον Φ.Κουβέλη επι της ουσίας ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα καλύτερα να φύγει από την κυβέρνηση.

"Είναι προφανές", λένε στην Ιπποκράτους, "ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες."

Επισήμως το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι θα πει ναι σε όλα την Τετάρτη το βράδυ. Μάλιστα κύκλοι του ΠΑΣΟΚ λένε ότι αυτή η στάση είναι καθαρή, θαρραλέα, συνεπής και έντιμη και θα εκτιμηθεί τελικά από τους πολίτες σε αντίθεση με αντιφατικές ή υποκριτικές, επαμφοτερίζουσες ή «ενδιάμεσες» θέσεις που δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των περιστάσεων αλλά και στο τεράστιο κόστος που έχει ήδη καταβάλει το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης.

Βάζουν όμως και μια διαχωριστική γραμμή μέχρι το 2009. Λένε χαρακτηριστικά ότι "Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μόνο η ολοκληρωμένη εφαρμογή της γραμμής αυτής και η έναρξη μιας θετικής φοράς στην οικονομία μπορεί να αλλάξει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και να οδηγήσει σε ανάκαμψη το ΠΑΣΟΚ, ως εκφραστή όχι του παλιού κοινωνικού συνασπισμού που εξέφραζε λίγο πολύ μέχρι το 2009, αλλά των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια Ελλάδα που λειτουργεί ως κανονικό και πραγματικά ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας."

Αυτό που τονίζουν επίσης είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Μάλιστα κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο τουΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.

Εδώ να σημειωθεί οτι σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ο Κώστας Σκανδαλίδης με δημόσια δήλωση θα ξεκαθαρίσει την θέση του.

Δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέο το γεγονός ότι πληροφορίες θέλουν και οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχουν ξεχωριστές συναντήσεις και διαβουλεύσεις με το ερώτημα "τι θα κάνουμε την Τετάρτη" να κυριαρχεί...

Νewsit.gr