Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ....

                                                  Ιονίων Νήσων!
Η Βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανακοίνωση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας και τη διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:
«Με την ανακοίνωση του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη επιτεύχθηκε αυτό που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες φάνταζε ακατόρθωτο: η διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως εκπαιδευτικού ιδρύματος με ακαδημαϊκή και οικονομική αυτοτέλεια.
Από την πρώτη στιγμή στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις την...
... πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής που διασφαλίζει τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του ΤΕΙ. Που ικανοποιεί τα κριτήρια που είχε θέσει το ίδιο Υπουργείο για το “Σχέδιο Αθηνά”. Που υπηρετεί τις αναπτυξιακές ανάγκες και την κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας.
Αυτά τα επιχειρήματα έθεσα στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας καταθέτοντας ένα τεκμηριωμένο σχέδιο που τελικά έγινε αποδεκτό.
Η διάσωση - γιατί περί αυτού πρόκειται - του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επιβεβαιώνει τη δύναμη της διαβούλευσης που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή σύνθεση διαφορετικών απόψεων, μακριά από στενές τοπικιστικές λογικές και μαξιμαλιστικές επιδιώξεις. Και αυτό αποτελεί κατάκτηση όλων μας που πρέπει να διαφυλάξουμε».