Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ι.Π.

Το σχέδιο «Αθηνά» για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι ο νέος «ακαδημαϊκός χάρτης σε άμεση σύνδεση με τον αναπτυξιακό», είναι δηλαδή η απευθείας σύνδεση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με τα σχέδια των επιχειρήσεων για να παράγονται φθηνοί και με ελαστικές μορφές εργαζόμενοι όχι με επιστημονική μόρφωση αλλά με αναλώσιμη και αποσπασματική γνώση. Η έρευνα των πανεπιστημίων θα υπηρετεί και αυτή την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» της χώρας που δεν θα είναι άλλη από ακόμη περισσότερα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν αφορά, δηλαδή, μόνο την κατάργηση και συγχώνευση Σχολών και Τμημάτων, αλλά τον ίδιο το χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, όπου Κυβέρνηση και Ε.Ε. τον μετατρέπουν σε τομέα κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας, που συνδέεται και με τους σχεδιασμούς για το «Νέο Σχολείο» και το Τεχνολογικό Λύκειο.
Το  σχέδιο «Αθηνά» θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των λαϊκών οικογενειών.
Από την άλλη εδώ και περίπου μια εβδομάδα γίνεται συζήτηση στο Υπουργείο Παιδείας για ομοσπονδοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που έχει την επωνυμία «Διονύσιος Σολωμός».
Αποδεικνύεται έτσι πόσο αποπροσανατολιστική ήταν η καθησυχαστική στάση βουλευτών, του Περιφερειάρχη, της Δημοτικής Αρχής και της Πρυτανείας του Ι.Π. που δημιούργησαν αυταπάτες ότι με το σχέδιο «Αθηνά» δεν πλήττεται το Ι.Π. και εξάντλησαν τις παρεμβάσεις τους μέσα στα γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.
Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τον Κερκυραϊκό λαό και την νεολαία να απορρίψει το σχέδιο «Αθηνά» και να αγωνιστεί για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Απαιτούμε:
·        Την απόσυρση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
·        Να μην πεταχτεί εκτός σπουδών κανένας φοιτητής και σπουδαστής, να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
·        Να δοθεί ΤΩΡΑ επαρκής χρηματοδότηση του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.
·        Να επιστραφούν τα αποθεματικά των ΑΕΙ -ΤΕΙ  που «κουρεύτηκαν».
·        Να δοθεί τώρα  λύση στο πρόβλημα της στέγασης, σίτισης, μετακίνησης και βιβλίων.
·        Να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλο το πρόγραμμα σπουδών.
·        Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του.
·        Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης.
·        Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας.
·        Καμιά απόλυση προσωπικού.
·        Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων και των καθηγητών.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
14 Μάρτη 2013