Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ


Ιωάννινα: Σύσκεψη δημάρχων για τη λειτουργία του ΧΥΤΑΣύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Θωμά Μπέγκα. Στη σύσκεψη μετείχαν όλοι οι δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων και αυτό που καταγράφηκε ήταν η βούληση και η διάθεση να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με την βέλτιση λύση η οποία δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες.
Το σοβαρότερο πρόβλημα του ΧΥΤΑ εντοπίζεται στο...
... βιολογικό του και σήμερα αντιμετωπίζεται με την μεταφορά του υπολοίπου εκροής στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη των δημάρχων καταγράφηκαν διάφορες προτάσεις, οι οποίες θα πάρουν την τελική τους μορφή σε κοινό υπόμνημα που θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συζητήσαμε λοιπόν πως θα δώσουμε μία λύση με αποτελεσματικό αλλά και λειτουργικά οικονομικό τρόπο» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. 


Γκόρου Βάσω