Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ....



Ως «εγκληματικό» χαρακτήρισε η Εύη Τσέκου τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Θέμος Αναστασιάδης στην υπόθεση Ζαχόπουλου κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, την Τρίτη.

Μια απολογία, κυριολεκτικά ποταμός, που δεν άργησε να μετατραπεί σε βαρύτατο «κατηγορώ» για τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με την απολογία της, ήταν εκείνος που...


.... οδήγησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο, σε τέτοια απόγνωση, ώστε τον Δεκέμβρη του 2007 να αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του.Η πρώην ερωτική σύντροφος του Χρ. Ζαχόπουλου η οποία ήταν και συμβασιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού, εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιη πως ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν ο λεγόμενος «κομιστής», εκείνος δηλαδή που έδωσε το επίμαχο dvd στον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του τότε πρωθυπουργού, τον Γιάννη Ανδριανό, αλλά και ο άνθρωπος που ευθύνεται για όσα ακολούθησαν. 

«Μας κατέστρεψε όλους η δημοσιογραφική αθλιότητα του Θέμου Αναστασιάδη. Σήμερα διώκεται από το ΣΔΟΕ. Κανείς δεν του έδωσε το δικαίωμα να διακινήσει αυτό το υλικό, να στείλει εμένα στη φυλακή και τον άλλο να αυτοκτονήσει. Ο ρόλος του 'κομιστή' ήταν εγκληματικός και καταλυτικός» είπε η Εύη Τσέκου και πρόσθεσε: « Ο Χρ. Ζαχόπουλος ντροπιάστηκε γιατί αισθάνθηκε ότι ντρόπιασε τον πρωθυπουργό. Μπορεί να φοβόταν ότι θα μαθαίνονταν και άλλα πράγματα για τη θητεία του».

Περιγράφοντας μάλιστα καρέ-καρέ τα βήματά της στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και το «μοιραίο λάθος», όπως η ίδια χαρακτήρισε την απόφασή της να δείξει το υλικό που είχε καταγράψει τις ερωτικές της στιγμές με τον Χρ. Ζαχόπουλο, η Εύη Τσέκου αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Θέμου Αναστασιάδη να την παγιδεύσει προκειμένου να πάρει στα χέρια του το dvd. 

«Προφανώς ξετρελάθηκαν με την ιστορία που ...τα είχε όλα», είπε η Εύη Τσέκου η οποία τόνισε ότι αμέσως ο Θέμος Αναστασιάδης προσπάθησε να την καθησυχάσει πως δεν επρόκειτο να δημοσιεύσει τίποτα. 
«Εμάς, Εύη, μπορείς να μας εμπιστευτείς. Εμείς δεν είμαστε σαν το Μάκη που αν είχε κάτι τέτοιο, θα το έβγαζε. Εμείς είμαστε άλλο μαγαζί. Και έκανα το μοιραίο λάθος και πήγα στο καταραμένο στούντιο….», είπε η Εύη Τσέκου υποστηρίζοντας: «Αισθανόμουν άβολα. Ενστικτωδώς κάτι δεν μ’ άρεσε. Και ο Θέμος Αναστασιάδης μου έλεγε συνέχεια να μην ανησυχώ. Δεν ήξερα ότι έγινε αναπαραγωγή του υλικού».

Η Εύη Τσέκου επέμεινε στην απολογία της, πως σκοπός της απόφασής της να επισκεφθεί το ΜΕGA και στη συνέχεια το «Πρώτο Θέμα» δεν ήταν άλλος παρά η καταγγελία του «στημένου», όπως είπε, διαγωνισμού για την πρόσληψη 148 υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, σε ένα διαγωνισμό στον οποίο «η ίδια δεν είχε επιλεγεί παρότι είχε τα προσόντα». 

«Ήταν ένας διαγωνισμός στην ουσία φτιαγμένος, τυπωμένος και γραμμένος στα μέτρα των ανθρώπων που ήταν ήδη στο υπουργείο.Ο Χρ. Ζαχόπουλος μου είχε πει: Θα φροντίσω να μην αδικηθείς. Θα σε τακτοποιήσω, ο κόσμος να χαλάσει». Προφανώς εκείνος ήξερε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και αλλοιώσεις», είπε. 

Βλέποντας ωστόσο τελικά τη λίστα με τους επιτυχόντες η Εύη Τσέκου διαπίστωσε ότι «δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα» και πως η ίδια είχε μείνει εκτός ενώ την πρώτη θέση είχε κερδίσει η ανηψιά του Γ. Βουλγαράκη. Υψηλές θέσεις επίσης, σύμφωνα με την Εύη Τσέκου είχαν πετύχει άλλα δύο άτομα από το γραφείο του κ. Ζαχόπουλου, μεταξύ των οποίων και η αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της Ν.Δ.

Αυτό ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Εύη Τσέκου, η οποία αισθάνθηκε την αδιαφορία που έδειχνε για εκείνη ο Χρήστος Ζαχόπουλος, παρά τη στενή ερωτική σχέση που είχαν επί σχεδόν δύο χρόνια. Άλλωστε, όπως τόνισε, ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού είχε τη δύναμη να παρακάμψει τις παρεμβάσεις και να μην την αφήσει τελικά χωρίς δουλειά. 
«Ο Χρ. Ζαχόπουλος είχε υπερεξουσίες. Στην ουσία ήταν υπουργός πάνω από τον υπουργό. Αυτό λεγόταν και αυτό ίσχυε. Είχε κάλυψη από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Για αυτό άλλαζαν οι υπουργοί αλλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έμενε», είπε με νόημα η Εύη Τσέκου. Αναφερόμενη δε στα «έργα και τις ημέρες» του Χρ. Ζαχόπουλου τόνισε πως «αισθανόταν ότι ήταν στο απυρόβλητο. Όσο παρέμενε στο υπουργείο συνεχιζόταν η έπαρσή του».

Το επίμαχο υλικό που είχε καταγράψει από την τελευταία ερωτική της συνεύρεση με τον Χρ. Ζαχόπουλο με αυτοσχέδιο τρόπο, ήταν για την Εύη Τσέκου, μια κίνηση να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρώην Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. ο οποίος «παρουσίαζε το προφίλ του καλού και ευυπόληπτου οικογενειάρχη». 

«Ακόμη και τώρα», όπως είπε, δεν μπορώ να εξηγήσω την ενέργειά μου αυτή, αυτή την απερισκεψία μου. Δε θα συγχωρήσω τον εαυτό μου. Το έχω μετανιώσει... δεν έχει λογική… το έκανα γιατί είχα τρελαθεί με όλα αυτά και ήθελα να κάνω κάτι να τον ενοχλήσω… Μέχρι τότε αισθανόταν άτρωτος… Δεν είχε πληγεί σε κάτι… Ήθελα να έχω ένα αποδεικτικό στοιχείο…». 

Σημειώνεται πως οι ψίθυροι και για άλλη ερωτική σχέση του Χρ. Ζαχόπουλου με επίσης συμβασιούχο από τη Θεσσαλονίκη έδειχναν πως, όπως είπε και η Εύη Τσέκου, «μοίραζε υποσχέσεις κι αλλού» και ότι η σχέση τους είχε ήδη φτάσει στο τέλος της.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την απολογία του εργατολόγου Χρ. Νικολουτσόπουλου.

Ζougla.gr Επιμέλ
εια: Παύλος Κιρκασίδης