Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ...


…τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ν. Μαραβέγια σχετικά με το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η Βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ν. Μαραβέγια σχετικά με το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:
«Αυτές τις ώρες κρίνεται το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Όλες τις προηγούμενες μέρες έχουν γίνει ...

...αλλεπάλληλες επαφές με τον Υπουργό και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να βρεθεί λύση. Υποστήριξα την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής για την ομοσπονδιοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τέτοιο τρόπο ώστε και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να διατηρήσει την ακαδημαϊκή και οικονομική αυτονομία του και, από την άλλη, να μη θίγεται η ακαδημαϊκή και οικονομική αυτοτέλεια του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι θα υπηρετούνται οι αναπτυξιακές ανάγκες αλλά και η κοινωνική συνοχή της Περιφέρειας.
Επανέλαβα στον Υπουργό ότι πρόθεσή μου παραμένει να ικανοποιηθούν τα κριτήρια που έχει θέσει το ίδιο το Υπουργείο για το “Σχέδιο Αθηνά” και όχι να ακυρωθεί το δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα για την αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.».