Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

"ΕΦΥΓΕ" ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...

«Εφυγε» την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η ηρωίδα της Κουβανικής Επανάστασης Μέλμπα Ερνάντες, που έπασχε για χρόνια από διαβήτη.

Φωτογραφία για «Εφυγε» μια ηρωίδα της Επανάστασης Όπως ενημερώνει η ΚΕ του ΚΚ Κούβας, της οποίας ήταν μέλος και ιδρυτικό μέλος του Κόμματος, η Ερνάντες συνέβαλε στη δράση του επαναστατικού κινήματος για την ανατροπή του δικτάτορα Μπατίστα, όντας μια από τις μαχήτριες της επίθεσης, με ηγέτη τον Φιντέλ Κάστρο στους στρατώνες Μονκάδα στο Σαντιάγκο ντε Κούμπα στις 26 Ιούλη του 1953, και στη συνέχεια μέχρι τη νίκη της επανάστασης και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Υπηρέτησε το Κόμμα και την επανάσταση από ...


...διάφορες θέσεις, είχε σπουδάσει νομικά, μέλος της ΚΕ από το 3ο Συνέδριό του, επίσης αντιπρόσωπος στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας (το κοινοβούλιο) από το 1976-1986 και μετά συνεχώς εκλέγεται από το 1993.

Διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της Κούβας με το Βιετνάμ, επίσης μέλος του Προεδρείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ΓΓ της Οργάνωσης για την Αλληλεγγύη των Λαών της Αφρικής, Ασίας, Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL), πρέσβης της Κούβας στο Βιετνάμ και την Καμπότζη.

Η ίδια είχε ζητήσει η στάχτη της να εναποτεθεί δίπλα τους συντρόφους της - πεσόντες στην επίθεση στους στρατώνες Μονκάδα, στο νεκροταφείο του Σαντιάγκο ντε Κούμπα, όπως και θα γίνει.
Πηγή 
InfoGnomon-inewsgr.com