Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ....

...Οι πολιτικοί τις πολιτικές εξελίξεις
Η επικείμενη ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης και η προσφυγή του Πρωθυπουργού στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή στη Βουλή, κυριαρχούν σήμερα στην ειδησεογραφία.
Με τα βλέμματα στραμμένα στις πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται και τα πολιτικά στελέχη των κομμάτων στην Κέρκυρα.
Πολύ περίεργα και ξαφνικά ήταν όσα εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με τη γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Ανδρομάχη Δαγκλή, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι δεν κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων για τη μη τήρηση της μυστικότητας στις διαπραγματεύσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό. Η κα Δαγκλή εκτιμά ότι δεν βγαίνει κανείς ενδυναμωμένος από τις χθεσινές εξελίξεις, ωστόσο, υποστήριξε ότι όσοι σήμερα χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ως υπηρεσιακή κάνουν κακό στη χώρα.
Για μία πρωτόγνωρη διαδικασία με αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν αυτό που θα επιθυμούσαν οι περισσότεροι Έλληνες, έκανε λόγο από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας. Εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι σήμερα η μόνη λύση, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης για παλινωδία απέναντι στη δική της πρόταση για συναίνεση. Επεσήμανε, άλλωστε, ότι η λύση του ανασχηματισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους από την πλευρά του υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε χθες την αδυναμία του να κυβερνήσει μόνος του και πως το μεγάλο κεφάλαιο επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον άσσο στο μανίκι μίας ακόμα πιο ισχυρής για τα δικά του συμφέροντα κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο κ. Χαραλάμπους εκτίμησε ότι μία τέτοια κυβέρνηση θα κατάφερνε πολύ πιο μεγάλα χτυπήματα ενάντια στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ