Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΔΥΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ
Mε τις δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ, ξεκίνησαν και στην Κέρκυρα οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Οι δύο συγκεντρώσεις εξελίχθηκαν σε ξεχωριστές πορείες στους δρόμους της πόλης ενώ η συμμετοχή του κόσμου δεν...

μπορεί να χαρακτηριστεί μαζική.
Η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη στην ομιλία της έκανε λόγο για νέα οικονομικά μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταρράκωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και εργασιακών κεκτημένων.
Ο Γιάννης Μπορμπότης, κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ τάχθηκε υπέρ της συνολικής διαγραφής του χρέους της χώρας και αντίστασης προς τα πολυεθνικά συμφέροντα.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Κέρκυρας που χθες το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου στο Μαράσλειο. Κλειστές θα είναι σήμερα και αύριο οι υπηρεσίες του δήμου αλλά και της περιφέρειας ενώ ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις ανακοίνωσαν Aegean και Olympic air. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα καθώς η ΠΝΟ δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Παράλληλα συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τοπικού σωματείου η συμμετοχή έφτασε στο 85% στους τεχνικούς και το 35% στο εμπορικό τμήμα.
Ομάδα Κερκυραίων αγανακτισμένων ξεκίνησε χθες για την Αθήνα προκειμένου να βρίσκεται σήμερα και αύριο στην πλατεία Συντάγματος.
Ο φαρμακευτικός σύλλογος της Κέρκυρας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε για αύριο ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος.
ERT.GR Συντάκτης: Μαρία Παγκράτη