Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα

   Η επιλογή της Κέρκυρας, έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως πρώτη πόλη της Ελλάδας στην οποία θα λειτουργήσει η Ρουμανία Προξενείο επί τιμή, αποτελεί απόδειξη της βαρύτητας που δίνει η Χώρα αυτή στα Ιόνια Νησιά. 
   Αυτό δήλωσαν τόσο......
... ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα
 George Ciamba, καθώς και ο επίτιμος Πρόξενος στην Κέρκυρα, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, οι οποίοι επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.

   Οι σχέσεις Ελλάδας – Ρουμανίας, είπε, κατά τη συνάντηση αυτή ο Περιφερειάρχης, έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο, καθώς στη χώρα αυτή έχουν ανέκαθεν αναπτύξει δράση οι Έλληνες της Διασποράς, μηδέ των Επτανησίων εξαιρουμένων, δράση, που, όπως τόνισε, συνεχίζεται έως σήμερα.

   Οι ανταλλαγές στους τομείς της Οικονομίας (Τουρισμός), του Πολιτισμού αλλά και μέσω αδελφοποιήσεων, αποτέλεσαν το περιεχόμενο της συζήτησης που ακολούθησε, με τον Πρέσβη και τον επίτιμο Πρόξενο, οι οποίοι κάλεσαν τον Περιφερειάρχη να επισκεφτεί το Βουκουρέστι, για συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης, καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για αλλαγές και πέρασμα στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

   Σο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων που θα μπορούσαν να γίνουν σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και τους δήμους της Περιφέρειας.

   Τέλος, ο Περιφερειάρχης δώρισε στον Πρέσβη το Λεύκωμα «Ιόνια Νησιά – Στα Βήματα του Οδυσσέα».