Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Οι συναντήσεις που είχε το προεδρείο των εργαζομένων στην επιχείρηση ηλεκτρισμού τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο, όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Κυριακή, απέβησαν άκαρπες. Οι συνδικαλιστές διευκρινίζουν ότι δεν θα ...
προκληθεί μπλακ-άουτ, αλλά δεν αποκλείουν και τις ολιγόωρες διακοπές εάν η ζήτηση ρεύματος είναι μεγάλη.
Αναπόφευκτη είναι πλέον η σύγκρουση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την κυβέρνηση για το ζήτημα αποκρατικοποίησης ποσοστού της εταιρείας.
Η ΓΕΝΟΠ, προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Οι συνομιλίες που είχαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το μέλλον της ΔΕΗ, απέβησαν άκαρπες.
Όσον αφορά το κίνδυνο διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, όλα θα εξαρτηθούν από την ζήτηση ενέργειας. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για άνοδο της θερμοκρασίας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περικοπές τις οποίες θα αναγκαστεί να κάνει η ΔΕΗ. Οι διακοπές ωστόσο, θα είναι προγραμματισμένες και θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
Εάν χρειαστεί η ΔΕΗ είναι έτοιμη, να προβεί και σε εισαγωγές ρεύματος, από γειτονικές χώρες, με τις οποίες υπάρχει διασύνδεση, ενώ υπάρχει πλέον και η δυνατότητα παραγωγής ρεύματος από ιδιωτικές μονάδες.
Σφοδρή επίθεση κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας την συνδικαλιστική οργάνωση για εκβιαστική στάση που καταδικάζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και στρέφεται εναντίον του κοινωνικού συνόλου.
 ert.gr