Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ


Δεν θα κινηθούν ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό. Προβλήματα σε λιμάνια, πτήσεις και νοσοκομεία.
Παραλύουν σήμερα και αύριο ο ιδιωτικός και o δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία, ενώ δεν θα ...
...κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Παράλληλα, με τετράωρες στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει στην απεργία η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30).
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.
Εξάλλου, θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι.
Συλλαλητήριο και συγκεντρώσεις
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Συνεχίζουν οι Αγανακτισμένοι
Το Κίνημα των Αγανακτισμένων με επίσημη ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχει παρουσία, καλεί τους πολίτες όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν σε νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη και Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα.
Οι Αγανακτισμένοι προγραμματίζεται να συγκεντρωθούν στις 28 Ιουνίου στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στις 6:00 μμ προγραμματίζεται και συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.
Για αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζεται περικύκλωση της Βουλής με την βοήθεια διάφορων τοπικών συνελεύσεων Αγανακτισμένων ανά τη χώρα. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 π.μ. στο μετρό Ευαγγελισμός με ενδεικτικούς συμμετέχοντες από τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο, με συμμετέχοντες από την Ν. Σμύρνη, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες καλούνται να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας) όπου και αναμένεται να εκπροσωπηθούν η Πετρούπολη, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.
Οι Αγανακτισμένοι καλούν τους ταξιδιώτες που αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα την Τρίτη να βοηθήσουν στην περικύκλωση της   Βουλής με τα αυτοκίνητά τους ήδη από τις 8π.μ., συμμετέχοντας έτσι σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση. Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητα θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, προσπαθώντας έτσι να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00π.μ. και έως τις 08:30π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ