Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ

                               Ε ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.....
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, με τουςδιαλόγους ανάμεσα στους "πρωταγωνιστές" να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Από τους περίφημους διαλόγους, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, στοιχειοθέτησε στο πόρισμά της κατηγορίες κατά των εμπλεκομένων.
Δέκα άτομα κρατούνται από τις Αρχές και τη Δευτέρα θα απολογηθούν και άλλα 5 αναζητούνται, ενώ 68 ακόμη αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ....

...καταθέσουν ώστε να αποφασιστεί αν θα κρατηθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι.
Η Πόπη Παπανδρέου θεωρεί ως "διευθυντές ορχήστρας" των στημένων αγώνων τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Τσακογιάννη, ενώ αποδίδει "κυρίαρχο ρόλο" στον Μάκη Ψωμιάδη.
Στο πόρισμα της εισαγγελέως περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με τις σε βάρος του κατηγορίες να είναι βαρύτατες.
Στο σχηματισμό της δικογραφίας και την απαγγελία κατηγοριών έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ΕΥΠ που παρακολουθούσε και κατέγραφε με το μηχάνημα πολλαπλής συνακρόασης τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.
Άκρως αποκαλυπτικοί και οι διάλογοι στους οποίους εμπλέκεται ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας.
Στη σκιά των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αχιλλέας Μπέος παραιτήθηκε από εκπρόσωπος της Superleague στο ΔΣ της ΕΠΟ, όπως ενημέρωσε με έγγραφό της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Η εμπλοκή του ονόματος του Κώστα Μενδρινού στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια αναμένεται να του δείξει την πόρτα της εξόδου από τον Άρη, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.
Μετά τις αποκαλύψεις, την ίδια τύχη φαίνεται πως θα έχει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που φαίνεται ότι θα δει την πόρτα της εξόδου από την Εθνική, και ο Γιώργος Γεωργιάδης που εκτός απροόπτου θα απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία των Ελπίδων.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, μιλώντας τηλεφωνικά με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν για το κύκλωμα του παράνομου τζόγου.
Στο μεταξύ, ο Σπυρίδων Τρύφωνας δηλώνει έκπληκτος από την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, ενώ επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει τον Αχιλλέα Μπέο και δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει στη δικογραφία συνομιλία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου.
Αίσθηση προκαλεί και ο διάλογος του Μάκη Ψωμιάδη με τον καλαθοσφαιριστήΓιάννη Μπουρούση, με τον διεθνή σέντερ να φέρεται να του ζητά κάποιο φάρμακο. Στον Γιάννη Μπουρούση ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ.
Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ώθησε τον Σέρχιο Κόκε να ευχαριστήσει δημόσια τον Μιχαήλτσο που τον άφησε εκτός εντεκάδας στον αγώνα Άρης – Μάντσεστερ Σίτι.
Η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών δεν αφήνει αδιάφορη την ΟΥΕΦΑ, με τον αντιπρόεδρο Μάριο Λευκαρίτη να εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.
Να σημειωθεί πως δόθηκε "πράσινο φως" από την προϊσταμένη της εισαγγελίας για δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο με τα "στημένα παιχνίδια".
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης και όλες τις τελευταίες εξελίξεις μέχρι στιγμής στο Sport24.gr

...