Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACE BOOK

Για να μην βαριόμαστε;...

Tο design του Facebook έχει μείνει ίδιο κι απαράλλακτο για αρκετό καιρό, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη η πληροφορία που κάνει...
λόγο για αλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα. Όσο για τη φύση των αλλαγών, αυτές είναι περισσότερο ...λειτουργικές και λιγότερο σχεδιαστικές.

Η βασική αλλαγή έχει να κάνει με την κύλιση (scroll) της σελίδας. Ενώ μέχρι σήμερα το scroll down πιάνει ολόκληρη τη σελίδα, στο νέο design θα κινείται μόνο το news feed και οι δύο πλαϊνές μπάρες θα μένουν "καρφωμένες" στη θέση τους. Έτσι, όσο κάτω κι αν σκρολάρει ο χρήστης, θα βλέπει πάντα τις συντομεύσεις για τα μηνύματά του, το προφίλ του κλπ.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ευκολία για το χρήστη, η αλλαγή αυτή αναμένεται να ανεβάσει τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook. Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις εμφανίζονται στη δεξιά μπάρα, με το νέο καθεστώς θα μένουν ορατές για πολύ περισσότερο χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερη προβολή για τους διαφημιζόμενους.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε ακριβώς θα διατεθεί στο κοινό αυτή η αλλαγή, ενώ δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν και άλλες τροποποιήσεις.

Πηγή: e-pcmag