Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Τη συμμετοχή του στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και στις αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10:00 πμ και στο συλλαλητήριο της Κυριακής ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι στις αρχές της εβδομάδας θα γίνουν εκ νέου συνεδριάσεις για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα. Το διεκδικητικό πλαίσιο κινείται στην πλήρη απόρριψη της...
... συμφωνίας φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και εκφράζεται η απαίτηση να καταψηφιστούν τα νέα μέτρα ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα δικαιώματα έχουν απομείνει.
Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ να μην συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα ή την κυβέρνηση.
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη αναφέρθηκε και στον ενδεχόμενο ανατροπής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η ισχύουσα συλλογική σύμβαση, όπως είπε, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και έως τότε, η όποια προσπάθεια μη εφαρμογής της, θα αποτελεί αιτία προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν ήδη οι εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση.
ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Σε ξεσηκωμό παντού, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε κλάδο καλεί το ΠΑΜΕ το οποίο μαζί με το κάλεσμα για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία διοργανώνει και σήμερα νέο συλλαλητήριο, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Σαρόκου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ το συλλαλητήριο θα αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Για την Παρασκευή διοργανώνει δική του συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο Σαρόκο.
ΓΣΕΒΕΕ
Επίσης πρόσκληση συμμετοχής σε τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και ώρες καλεί τους μικρομεσαίους επαγγελματίες η Γενική συνομοσπονδία τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Η ΕΛΜΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της τρίτης 7Φεβρουαρίου και τονίζει ότι μπορούν να ακολουθήσουν ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις με σκοπό την ανάσχεση της επίθεσης που δέχεται ο λαός. Υπογραμμίζει όμως ότι η αναγκαία αντιστροφή του κλίματος προϋποθέτει την ενότητα στην κοινωνική βάση και ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα που θα αντιστρατεύεται, αταλάντευτα, την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κομμάτων του μαύρου μετώπου. Με αυτή τη λογική, θεωρεί ότι είναι ξένες προς τη λογική του σωματείου οι φωνές που εκούσια ή ακούσια «εξαντλούν την αγωνιστικότητά» του σε ύβρεις πολιτικών και συνδικαλιστικών χώρων που έχουν συμβολή στους αγώνες του λαού. Τα υβριστικά συνθήματα βρίσκονται έξω από τον εργατικό πολιτισμό.