Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΩΩΩ! ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!


 Του Γιάννη Μπορμπότη
Μέλους της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και Μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας 

Απόκριες βλέπετε και οι πολιτικοί των αστικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της βουλής αλλά και τα δημοσιογραφικά «βαποράκια» τους μασκαρεύτηκαν σε εύθικτους υποστηρικτές του πολιτικού μας συστήματος που αυτή την περίοδο αμαυρώνεται και λοιδορείται από την υπόθεση του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ σε καταθέσεις!  
Πόση υποκρισία από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου...
... τι απύθμενο θράσος από τους υπηρέτες των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, τι τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από  τους κλέφτες του μόχθου και του ιδρώτα των εργαζομένων.
Μας κοροϊδεύουν αισχρά λέγοντας ότι μπορεί η κίνηση, του ή της βουλευτή, να είναι «νόμιμη» αλλά δεν είναι λένε «ηθική». Οι ίδιοι αυτοί βουλευτές είναι που πριν ελάχιστες μέρες θεωρούσαν ότι είναι νόμιμο και ηθικό το κόψιμο κύριων και επικουρικών συντάξεων, είναι νόμιμο και ηθικό το να μετατρέπεις το βασικό μισθό σε φιλοδώρημα, είναι νόμιμο και ηθικό το να καταργείς την εργατική κατοικία και εστία, είναι νόμιμο και ηθικό το να υπερψηφίζεις τελικά τη νέα δανειακή σύμβαση…  Α ξέχασα όλα αυτά έγιναν για να «σωθεί η Ελλάδα»…
Κροκοδείλια δάκρυα από αυτούς που ψήφισαν την «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων», φενακισμένη ευαισθησία από αυτούς που δεν δέχονται να υπάρχει ουσιαστικό πόθεν έσχες που θα απαντάει όσο το δυνατόν καλύτερα στο «που τα βρήκες». Το ΚΚΕ έχει προτείνει άλλωστε πολλές φορές την ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου (για να τελειώνουμε και με την αθλιότητα του Πάγκαλου περί μετοχών του ΚΚΕ στο Γερμανό) αλλά και το άνοιγμα των λογαριασμών των off shore εταιριών που διακινούν δις. Όμως όχι αυτοί οι κανόνες αντιβαίνουν τη λειτουργία του συστήματος λένε οι εκπρόσωποί του, του συστήματος της «νόμιμης» κλοπής του πλούτου που παράγουν οι εργάτες όλους τους κόσμου.
Αφού τελικά ανακαλύψουν τον «ανήθικο» βουλευτή ας μας πουν και ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει στο εξωτερικό τα υπόλοιπα 599.999.000.000 ευρώ (600 δις μείον το 1 εκ.) αλλά και ποιοι διακινούν τα 500 δις ευρώ μέσω των  off shore. Μπα δεν νομίζω…
Από την άλλη δεν βλέπουμε και καμία ιδιαίτερη βιασύνη στον εντοπισμό του/της, προφανώς αφού τους βολεύει να μείνει στο αφρό των ειδησεογραφικών παραθύρων αυτή η είδηση και να πάνε στον πάτο όλα όσα γίνονται στο βουλή αυτές τις μέρες. Πιστεύουν ότι τα φτηνά κόλπα τους πιάνουν ακόμη, όμως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι ο εργαζόμενος, ο νέος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος νιώθει τόσο έντονα στο πετσί του την πολιτική τους που αυτού του είδους οι παραστάσεις δεν μπορούν πλέον να εκτονώσουν την οργή του. Αλλά θα μου πείτε πως μπορούν βουλευτές που μόνο σε καταθέσεις έχουν από εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι εκατομμύρια ευρώ να μιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων και να συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…  Δεν είναι βουλευτές του λαού, είναι βουλευτές των καπιταλιστών. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, αυτός είναι ο πατριωτισμός τους και αυτούς τους Έλληνες θέλουν να σώσουν. Γιατί  Έλληνας είναι και αυτός που βρίσκεται μέσα στο ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργους, Έλληνας και αυτός που πλασάρεται στη λίστα του Forbes με τους ανά τον κόσμο δισεκατομμυριούχους.
Αυτοί έχουν κάνει την επιλογή τους και δε θα σώσουν εμάς. Ώρα είναι να κάνουμε και εμείς τη δική μας επιλογή. Με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε… Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες βομβαρδισμού από νόμους και αποφάσεις που θα μας εξαθλιώσουν. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Να μην υποκύψουμε στην τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό, να παλέψουμε για την ανατροπή των υποκριτών και των υπηρετών του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που ζει από τις σάρκες μας, του καπιταλισμού.