Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΦΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ


thumb Γιατί εάν ήταν, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα είχε σπεύσει να… τακτοποιήσει το θέμα με τα μεταλλαγμένα μέσα σε μια νύχτα και μάλιστα θα το είχε κάνει για τη σωτηρία της πατρίδας!
Και για να εξηγούμαστε, την ίδια ώρα που το αρμόδιο υπουργείο σιωπά και έχει βάλει από τον Ιούνιο του 2011 στο συρτάρι το εθνικό πρότυπο Agro7, για τη σήμανση προϊόντων που προέρχονται από ζώα που δεν...
... εκτρέφονται με μεταλλαγμένα, κατέθεσε σχέδιο νόμου που επί της ουσίας «προικίζει» με δημόσια δάση τους καταπατητές και νομιμοποιεί αυθαίρετα σε δημόσια και ιδιωτικά δάση.
Και όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν είναι δυνατόν  το αρμόδιο υπουργείο να βλέπει να σκάνε οι αποκαλύψεις για μεταλλαγμένα προϊόντα από γαλακτοκομικές εταιρείες και να επιλέγει να κάνει τον βοηθό των Παπακωνσταντίνου – Σηφουνάκη προκειμένου κανένας αυθαίρετος να μην μείνει παραπονεμένος…
Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στο τέλος Ιανουαρίου με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ρυθμίσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» ορίζεται ότι δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του 1975 και άλλαξαν χρήση δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και μπορούν να εξαγορασθούν μέχρι το τέλος του 2013.
Το σχέδιο νόμου έχει και εξαιρέσεις - παρωδία αφού σε άλλη διάταξη αναφέρει ότι από την πρόβλεψη εξαιρούνται δασικές εκτάσεις σε περιοχές που υπάρχουν κυρωμένοι δασικοί χάρτες. Εν ολίγοις, εξαιρούνται σε 4 με 5 περιοχές σε ολόκληρη την Επικράτεια αφού είναι γνωστό ότι η χώρα δεν διαθέτει δασολόγιο κυρωμένο.
Και κάτι ακόμα… Για να αποδείξει ο αυθαίρετος ότι το δάσος είναι δικό του και να πληρώσει για να καθαρίσει το κούτελό του απαιτούνται…εξαντλητικές διαδικασίες ελέγχου όπως η επίδειξη πράξης αποδοχής κληρονομιάς ή ιδιωτικού συμφωνητικού με βέβαιη χρονολογία ή παραχωρητήριο των δασικών υπηρεσιών για χρήσεις που προβλέπονται από τη δασική νομοθεσία.
to pontiki