Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σχέδιο απολύσεων για το 3% των υπαλλήλων κάθε υπουργείου εξετάζει η κυβέρνηση, στα πλαίσια του σχεδίου μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο.

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν απολύσειςΣύμφωνα με το νέο μνημόνιο, μετά την κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αλλά και αυτοτελών υπηρεσιών, το προσωπικό θα απολυθεί, ενώ μετά από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, θα προκύψει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους προβλέπει την...
... «οριζόντια περικοπή» κατά μέσο όρο 3% των μόνιμων και των εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, αλλά και στα νομικά πρόσωπα που εποπτεύει.
Ποιοι εξαιρούνται
Εξαίρεση θα υπάρξει μόνον για το ένστολο προσωπικό των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ δεν θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι σε Υγεία και Παιδεία.
Η πρόταση του υπουργείου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, που αναμένεται ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Το ίδιο σχέδιο προβλέπει ότι τα ποσοστά συμμετοχής κάθε υπουργείου στις απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2012 θα κυμαίνονται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη συμμετοχή του 3% αναμένεται να έχει το υπουργείο Εργασίας λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, καθώς και το υπ. Οικονομικών από το προσωπικό των ΔΕΚΟ.
Εντός διμήνου οι αποφάσεις
Εντός του επόμενου διμήνου, κάθε υπουργός θα αποφασίσει για τις υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα της αρμοδιότητάς του που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Ταυτόχρονα, οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν.
Πηγή:Newsbomb.gr.