Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Εκδήλωση του Europe Direct για την ανακύκλωση


Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας και τις Διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας πραγματοποίησε  Ημερίδα με θέμα...
... «Ανακυκλώνω: Προστατεύω τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον», στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με τη συμμετοχή σχολείων της Α΄θμιας και Δ΄θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης του Ν. Κέρκυρας, των οποίων οι μαθητές δραστηριοποιούνται σε προγράμματα ανακύκλωσης.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Μαλακάσης, οι οποίοι τόνισαν ότι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών αποτελεί τη μόνη βιώσιμη πρακτική για να σωθεί ο πλανήτης, αναγνωρίζοντας ότι η επιμόρφωση για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος επιβάλλεται να αρχίζει από τα σχολεία και συνεχάρησαν τους μαθητές για την προσπάθειά τους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από ομιλίες και διαδραστικές παρουσιάσεις για τεχνολογίες και μεθόδους ανακύκλωσης και καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, οι μαθητές από την πλευρά τους παρουσίασαν μέσα από εικαστικές δημιουργίες και μουσική την αξία της ανακύκλωσης και της σημασίας της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη όλων των συμμετεχόντων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Τεμπλόνι, όπου έγινε επίδειξη στους μαθητές της διαδικασίας διαλογής και επεξεργασίας των ανακυκλούμενων απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο της δράσης του το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct προγραμματίζει το προσεχές χρονικό διάστημα τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για το περιβάλλον και την ανακύκλωση και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων.