Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ:ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ;

Ποια είναι τα πρώτα ευρήματα και οι ενδείξεις από την έρευνα των αστυνομικών.
Ποιοι έκαναν τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας Οι δύο κουκουλοφόροι, με τις στολές παραλλαγής κυνηγού, οι οποίοι εισέβαλαν χθες το πρωί στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως όλα δείχνουν, έψαχναν συγκεκριμμένα εκθέματα.
Γι αυτό και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία κατά...
... παραγγελία από συλλέκτη.
Ίσως μάλιστα οι δράστες να έχουν σχέση και με την κινηματογραφική διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη πριν από έναν μήνα, όταν εκλάπησαν τρεις πίνακες ανεκτίμητης αξίας, ανάμεσα τους και ένα έργο τέχνης του Πάμπλο Πικάσο.
Όπως κατέθεσε στην ασφάλεια η 48χρονη φύλακας, της είπαν ότι ήθελαν να αρπάξουν χρυσά στεφάνια και συλλογή με γραμματόσημα (πιθανότατα του συλλέκτη Γιώργου Παπαστεφάνου).
Οι ληστές όμως είχαν λάθος πληροφόρηση, αφού αυτά τα εκθέματα δεν βρίσκονται στο συγκεκριμμένο μουσείο. Έτσι στη συνέχεια, αφού εκμεταλλεύτηκαν τα "τρύπια" μέτρα ασφαλείας στο μουσείο, έδεσαν, φίμωσαν την υπάλληλο, αφαίρεσαν 65 αντικείμενα μεγάλης αξίας και έφυγαν ανενόχλητοι...
Η ληστεία κράτησε έξι λεπτά! 
Η ληστεία στο μουσείο ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων, κράτησε περίπου έξι λεπτά, ήταν όμως αρκετά για να εκτεθεί ξανά η χώρα μας διεθνώς.
Οι ληστές άρπαξαν αναθύματα του Ιερού ναού του Δία, πύλινα, χάλκινα ειδώλια ανθρώπων και ζώων, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι με σφραγίδα. Οι δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα έξω από το μουσείο, γνώριζαν ότι η βάρδια του νυχτοφύλακα τελειώνει στις έξι το πρωί και ότι μέχρι να έλθει η επόμενη υπάλληλος, το μουσείο μένει χωρίς φύλαξη, μόνον με τον συναγερμό! 
Οι κάμερες κατέγραψαν τους ληστές 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εντός αλλά και εκτός του μουσείου, έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των ληστών.
Ο ένας είναι ψηλός και εύσωμος, ενώ ο άλλος πιο κοντός. Το πρόβλημα όμως είναι ότι φορούσαν κουκούλες και έτσι είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν από τους αστυνομικούς. 
Ο ένας ληστής, ο πιο ευγενικός απέναντι στην 48χρονη φύλακα, μιλούσε καθαρά Ελληνικά, ενώ ο συνεργός, ο πιο άγριος, σπαστά Ελληνικά... Οι αστυνομικοί παράλληλα ερευνούν εξονυχιστικά τους χώρους του μουσείου στην προσπάθεια τους να ανιχνεύσουναποτυπώματα και DNA των δραστών.  Διέφυγαν με σκάφος;   
Στις έρευνες εκτός από την ασφάλεια, συμμετέχει και το λιμενικό, αφού είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ληστές, οι οποίοι πήγαν και έφυγαν στο μουσείο από δάσος που βρίσκεται πίσω από το κτίριο (βρέθηκαν πατημασιές με λάσπη μέσα στο μουσείο), να χρησιμοποίησαν σκάφος.
Γι αυτό τον λόγο γίνονται έρευνες σε πάρκινγκ για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες στην Πάτρα, στο Κατάκολο και στην Κυλλήνη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι ύποπτες κλήσεις που έγιναν πριν αλλά και μετά την ληστεία στην περιοχή, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ιντερπόλ...
Newsbomb.gr