Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: "ΦΙΛΤΡΑ" ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ....

                ...άστεγους και ενδεείς;
Απαντήσεις έδωσε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, η πρόεδρος του Κοινωφελούς Οργανισμού του Δήμου Κέρκυρας Χριστίνα Μιχαλάκη, σχετικά με την αυξημένη γραφειοκρατία που διέπει πλέον τα προγράμματα βοήθειας προς τους άστεγους και πεινασμένους συμπολίτες μας καθώς και τους μετανάστες. Οι προϋποθέσεις που πλέον ισχύουν, για τη συμμετοχή στα κοινωνικά παντοπωλεία καθώς και όλα τα...
... προγράμματα στήριξης των ενδεών, απαιτούν την κατάθεση σειράς δικαιολογητικών, όπως αντίγραφα λογαριασμών της ΔΕΗ, μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης καθώς και αντίγραφα φορολογικής δήλωσης. Όλα αυτά αυτομάτως αποκλείουν τους άστεγους ή τους μόνιμα διαμένοντες μετανάστες καθώς και τους αδύναμους πολίτες ή τα ηλικιωμένα άτομα που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυτά τα πιστοποιητικά.
Η κυρία Μιχαλάκη παραδέχθηκε ότι ο Δήμος είναι αναγκασμένος να εργάζεται με όλη αυτή την γραφειοκρατία, δεδομένου ότι τόσο τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι» όσο και τα υπόλοιπα προνοιακά προγράμματα καθώς και το κοινωνικό παντοπωλείο είναι υποχρεωμένα να τηρούν τυπικές προϋποθέσεις. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα τυπικά θέματα και να καταργηθούν τα φίλτρα στην κοινωνική προσφορά. Η κυρία Μιχαλάκη βασίζει τις ελπίδες της στην πληροφορία που ήρθε από τα αρμόδια Υπουργεία με βάση την οποία θα απελευθερωθούν από τις τυπικές προυποθέσεις οι δικαιούχοι των προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι» και οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση τις τυπικές προϋποθέσεις.
ert.gr