Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ...

                                     …ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ"
                     Πάνω από όλα η Κέρκυρα!
                                            Η ΣΥΣΚΕΨΗ!
Αναβαθμίζονται  οι τουριστικές υποδομές , ιδιαιτέρα σε κορεσμένες τουριστικές περιοχές ( Ρόδα, Σιδάρι, 'Υψος, Μπενίτσες, Κάβος) προκειμένου να επανακτήσουν  την ελκυστικότητα τους ως προορισμοί.

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Κέρκυρα - Βιώσιμος Τουριστικός Προορισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα  με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο ...
...Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων κ. Πετράκος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κουκολιάς,  η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Σκούρτης, ο Δήμαρχος Παξών κ. Μπογδάνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κέρκυρας κ. Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητήριου κ. Χονδρογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας κ. Τσουμάνης

Αντικείμενο της  πρώτης αυτής σύσκεψης ήταν, όπως δήλωσε  χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ.  Μωραΐτης, η δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να τεθούν τα κριτήρια για την ένταξη των έργων. Ο κ. Μωραΐτης εξήγησε τον πιλοτικό χαρακτήρα του Προγράμματος, καταγράφοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι ώριμοι τουριστικοί προορισμοί που παρουσιάζουν μια φθίνουσα οικονομικά πορεία. Για το λόγο αυτό  έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για την υλοποίηση του, επισημαίνοντας προς τους δικαιούχους την αναγκαιότητα να κατατεθούν ρεαλιστικές και στοχευμενες δράσεις που θα δώσουν μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας. Για το λόγο αυτό οι Δικαιούχοι θα πρέπει εντός του επόμενου εικοσαημέρου να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους ώστε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης  να ενταχθούν τα πρώτα έργα. Στην ημερήσια διάταξη, εγκρίθηκε επίσης ο κανονισμός λειτουργίας του προγράμματος και η έγκριση του υποδείγματος του τεχνικού δελτίου για τη σύνταξη και υποβολή πρότασης ένταξης έργων και μελετών στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Από την πλευρά της η κ. Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό κ. Μωραΐτη επισήμανε  τη σπουδαιότητα  του Προγράμματος για την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της αξιοποίησης του  προς δυο κυρίως κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με έμφαση σε προτάσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα δημιουργήσουν μια νέα τουριστική ταυτότητα για την Κέρκυρα.  Η δεύτερη αφορά την βελτίωση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων  τουριστικών υποδομών, ιδιαιτέρα σε κορεσμένες τουριστικές περιοχές ( Ρόδα, Σιδάρι, 'Υψος, Μπενίτσες, Κάβος) προκειμένου να επανακτήσουν  την ελκυστικότητα τους ως προορισμοί.