Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΕΦ ΓΚΙΚΑΣ: Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ...

...πλήττεται δυσανάλογα και το μόνο που ζητά τελικά, είναι ο ίσος καταμερισμός των βαρών
Συνάντηση με την Πρόεδρο κα Νικολέτα Πανδή και το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, σε μια περίοδο που οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας διαμαρτύρονται για τις νέες...
... νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν τους φαρμακοποιούς, καθώς και για τις θέσεις τους επί των προτεινομένων ρυθμίσεων. Το ΔΣ εξέφρασε την απογοήτευση και την αντίθεσή του με τις αλλαγές που επέβαλλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο καθεστώς των φαρμακείων και στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, ενώ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις ρυθμίσεις οικονομικής υφής που επιβάλλονται. Ρυθμίσεις που «πνίγουν» τον απλό φαρμακοποιό, αλλά ευνοούν τα «μεγάλα» φαρμακεία και εταιρείες.

Μετά την ενημέρωση ο κ. Γκίκας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Οι Έλληνες φαρμακοποιοί βιώνουν την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Οι ρυθμίσεις που ήδη έχουν γίνει νόμος του κράτους, αλλά και οι νέες που έρχονται, περιορίζουν δραστικά τα εισοδήματα των φαρμακοποιών και με την απελευθέρωση του ωραρίου, «τελειώνουν» τα μικρά φαρμακεία, αφού δεν θα μπορέσουν να αντέξουν στον ανταγωνισμό. Ο φαρμακευτικός κλάδος πλήττεται δυσανάλογα και το μόνο που ζητά τελικά, είναι ίσο καταμερισμό των βαρών και όχι την «καταστροφή» του Ελληνικού φαρμακείου. Για παράδειγμα εδώ στην Κέρκυρα, από τα 100 φαρμακεία, 10 περίπου έχουν βάλλει ή πρόκειται να βάλλουν «λουκέτο», γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν κάτω από τις νέες συνθήκες.

Δυστυχώς, οι προτεινόμενες από την κυβέρνηση νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, αντί να βελτιώσουν την κατάσταση, την επιδεινώνουν. Και το ωράριο απελευθερώνουν και πλαφόν θέτουν στην μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, πλαφόν που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού και πάλι το «μάρμαρο» καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοποιοί. Ελπίζω ότι τελικά δεν θα υιοθετηθούν αυτές οι ρυθμίσεις.

Δηλώνω αλληλέγγυος στον αγώνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, και διαβεβαίωσα την Πρόεδρο κα Νικολέτα Πανδή και το Δ.Σ., ότι θα επικοινωνήσω άμεσα με τους φίλους Τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, για να τους μεταφέρω τις θέσεις και απόψεις του.»