Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ....


 Για άλλη μια φορά προκλητικότατη είναι η στάση της πρυτανικής αρχής. Μία βδομάδα μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, η Δ.Α.ΣΤΑ. (Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας) του Πανεπιστημίου διοργανώνει «Ημέρα Καριέρας»!  Σε ποια, ακριβώς, καριέρα αναφέρονται η...
... Δ.Α.ΣΤΑ και ο «επιστημονικός υπεύθυνος» της κ. Κάτσιος;
  Αποτελεί τουλάχιστον ξεδιάντροπη κοροϊδία, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, αγκαλιά με την τρόικα και την ντόπια πλουτοκρατία, ξεθεμελιώνουν κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος, καταδικάζουν το λαό σε φτώχεια και ανεργία, η πρυτανική αρχή να πουλάει «αμέρικαν ντρημ» και «νεανικές επιχειρηματικότητες». Καλούνται εκπρόσωποι του κεφαλαίου να μιλήσουν στους φοιτητές που οι οικογένειες τους στενάζουν. Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
  Το κεφάλαιο και οι εντεταλμένοι του μέσα στα πανεπιστήμια κάνουν ό,τι μπορούν για να πιστέψουν οι φοιτητές τη μεγάλη παραμύθα: η «επιτυχία» αποτελεί προσωπική υπόθεση, αφορά μόνο τις δικές σου ικανότητες. Προσπαθούν να συσκοτίσουν τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση (κάνουν πως δεν είδαν το πλήθος φοιτητών που παρατάει τις σπουδές του), να συγκαλύψουν την ίδια την ουσία του καπιταλιστικού συστήματος, την ταξική εκμετάλλευση.

 Την ώρα που:
Ø Οι φοιτητές δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ και ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους
Ø 1.000.000 άνεργοι λιμοκτονούν 
Ø Καλοταϊσμένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου προσπαθούν να μας πείσουν ότι «η μόνιμη εργασία είναι πληκτική», δίνοντας στους νέους μια ιδέα για το τι μέλλον τους επιφυλάσσουν
Ø Η ανεργία στους νέους έχει χτυπήσει το 50%, αλλά και όσοι δουλεύουν θα πληρώνονται με 400 ευρώ και θα έχουν μειωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα (από τα ήδη πετσοκομμένα)
   οι κύριοι της Δ.Α.ΣΤΑ. και οι προσκεκλημένοι τους δουλεύουν τους φοιτητές ότι θα τους βρούν δουλειά στο εξωτερικό! Ως στυγνοί έμπορες πουλάνε ελπίδα.
  Η «επαναστατικότητα» της πρυτανικής αρχής εξαντλείται στις… δικαστικές προσφυγές ενάντια στο νόμο πλαίσιο. Για την ουσία του ούτε κουβέντα. Σπεύδουν να μπάσουν τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές και, μάλιστα, ως επίσημους προσκεκλημένους. Χαρακτηρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία ως «ευκαιρία απασχόλησης»
  Οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών καμία θέση δεν έχουν σε τέτοιου τύπου φιέστες. Η θέση τους είναι στο δρόμο, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους και τα ταξικά τους σωματεία. Να αγωνίζονται για σταθερή δουλειά για όλους. Για έρευνα και παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, στην υπηρεσία του λαού.
  Ο μόνος δρόμος είναι η συνολική εναντίωση στην πολιτική που ακολουθείται. Η ισχυροποίηση των επιτροπών αγώνα και του Μ.Α.Σ., ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του νόμου πλαισίου και όποιου άλλου αντιλαϊκού μέτρου. Για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/02
ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ