Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

"Είμαι έφηβος, δεν μπορώ να μείνω ανεπηρέαστος από αυτό το κλίμα σύγχυσης, αγωνίας και έντασης. Από αυτό που βιώνουν οι γονείς μου. 

Εκείνοι είναι θυμωμένοι, θλιμμένοι και απογοητευμένοι από όσα συμβαίνουν. Οι καθημερινές ανησυχίες τους επιτείνουν τις δικές μας αγωνίες για το οικονομικό και επαγγελματικό μέλλον της οικογένειάς μας!" Το βαθύ αυτό αίσθημα ανασφάλειας αντικατοπτρίζει την κατάσταση που...
...επικρατεί και προκύπτει από τις κλήσεις, οι οποίες γίνονται στη Συμβουλευτική Τηλεφωνική Γραμμή-Σύνδεσμος 801.801.1177 για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων. Τα στοιχεία μάς εμπιστεύτηκε η παιδοψυχίατρος της Γραμμής, Βασιλική Κονδύλη. 
Σύμφωνα με την ίδια, ήδη κάποιες οικογένειες αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο κατοικίας, μεταφέρουν τα παιδιά τους από ιδιωτικά σε δημόσια σχολεία, περιορίζουν εξωσχολικές δραστηριότητές τους ή την παροχή υλικών αγαθών. Οι γονείς εξομολογούνται στους υπευθύνους της Γραμμής ότι «νιώθουν τύψεις γι' αυτά που συμβαίνουν».
Δεν αισθάνονται «επαρκείς και καλοί γονείς», ενώ οι αλλαγές κατοικίας, σχολικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, που υποχρεώνονται να ακολουθήσουν λόγω της ανατροπής των οικονομικών τους, δημιουργούν την αίσθηση της «στέρησης» κάποιων παροχών ή αγαθών, που μέχρι τώρα μπορεί να θεωρούνταν δεδομένα.

Από το yourbaby.gr και το press-gr