Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ....


                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΜΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της τρίτης 7-2-2012. Ως σωματείο πιστεύουμε ότι μπορούν να ακολουθήσουν ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις με σκοπό την ανάσχεση της επίθεσης που δέχεται ο λαός από τους φορείς του ντόπιου και ξένου...

... κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και τη νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
          Η αναγκαία αντιστροφή του κλίματος προϋποθέτει την ενότητα στην κοινωνική βάση και ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα που θα αντιστρατεύεται, αταλάντευτα και μέχρι τέλους, την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κομμάτων του μαύρου μετώπου.
Με αυτή τη λογική, θεωρούμε ότι είναι ξένες προς τη λογική του σωματείου μας οι φωνές που εκούσια ή ακούσια «εξαντλούν την αγωνιστικότητά» του σε ύβρεις πολιτικών και συνδικαλιστικών χώρων που έχουν συμβολή στους αγώνες του λαού. Τα υβριστικά συνθήματα βρίσκονται έξω από τον εργατικό πολιτισμό. Ακόμα περισσότερο, όσοι επιθυμούν τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις ας έχουν και το θάρρος να συγκεντρώνονται και να πορεύονται σε χώρους που έχουν τους δικούς τους συμβολισμούς και όχι στην ουρά ενός σωματείου που παλεύει μέσα από μαζικές διαδικασίες.


                      Ο πρόεδρος                                 Ο γραμματέας
 

              Μεταλληνός Νικόλαος                Θεοχαράτος Αλέξανδρος