Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Ε.Κ


Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κατάργηση των 2 Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας &Εστίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα!
Το κλείσιμο των δύο Οργανισμών στοχεύει στην απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρέωση της καταβολής εισφορών για τον Ο.Ε.Ε. και τον Ο.Ε.Κ.  και είναι μέρος του σχεδιασμού ανατροπής των εργατικών κατακτήσεων για να αυξηθούν τα κέρδη της...
... εργοδοσίας!
Σοβαρές συνέπειες θα υποστούν οι δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ. που για χρόνια καταβάλλουν εισφορές για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι, αυτοί που έχουν πάρει δάνεια από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ. οι δικαιούχοι της εργατικής εστίας ΄για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και πολιτισμού, οι πάνω από 2 χιλιάδες εργατικές οικογένειες που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους 120 και πλέον βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ο.Ε.Ε., χώρια οι χιλιάδες εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών που προφανώς απολύονται!
Το γεγονός ότι η λειτουργία των δύο Οργανισμών εξασφαλίζετε αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζόμενων και της εργοδοσίας χωρίς να «επιβαρύνει» τον κρατικό προϋπολογισμό αφαιρεί κάθε ίχνος επιχειρήματος από την πλευρά της κυβέρνησης για την απόφασή της να τους κλείσει!
Αντίθετα το γεγονός ότι παράνομα δεν αποδίδονται στους δύο Οργανισμούς πόροι που έχουν εισπραχθεί υπέρ τους, καθώς και το γεγονός ότι ήδη τρέχουν προγράμματα κατασκευής λαϊκής στέγης που προφανώς και δε θα εκτελεστούν, φανερώνουν το πλιάτσικο που επιχειρεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου στην κινητή αλλά και στην σοβαρή ακίνητη περιουσία του Ο.Ε.Κ. & του Ο.Ε.Ε., υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου!
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τόσο του εργαζόμενους των δύο Οργανισμών όσο και συνολικά τους εργαζόμενους του νησιού να ενώσουν την πάλη τους για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, για τη διασφάλιση όχι απλά της συνέχισης της λειτουργίας των δύο οργανισμών, αλλά και για την πλήρη αξιοποιήσει της εμπειρίας και της επιστημονικής επάρκειας του προσωπικού τους υπέρ της αναβαθμισμένης κάλυψης των αναγκών των εργαζομένων, που είναι δυνατό να επιτευχθεί στα πλαίσια μίας οικονομίας απαλλαγμένης από τον παρασιτισμό των κεφαλαιοκρατών, που θα λειτουργεί με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε μία Λαϊκή Εξουσία!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Το Γραφείο Τύπου της
Νομαρχιακής Οργάνωσης Κέρκυρας
του ΚΚΕ