Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Θ ΓΟΥΛΗ....

...του επικεφαλής της Λαικης Συσπείρωσης
1. Χθες ενημερωθήκαμε, για απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου που αναθέτει την «οργάνωση και υλοποίηση της απολογιστικής εκδήλωσης δημοσιότητας του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007 – 2013, για το 2011» το απόγευμα του Σαββάτου 18/02 σε ιδιωτική εταιρεία με κόστος 18.500 €. Στους σημερινούς καιρούς που γίνεται μία πρωτοφανής επέλαση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων του ...
...Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, των Συνταξιούχων, των Αγροτών, των ΕΒΕ, η δαπάνη αυτή είναι προκλητική. Είναι κυνισμός απέναντι στο 1 εκ ανέργους (πολλοί από τους οποίους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, ούτε έχουν υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη), η περιφερειακή αρχή ΝΔ και ΛΑΟΣ να διοργανώνει φιέστες προπαγάνδισης της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.  Προτείνουμε στους εργαζόμενους που ψήφισαν ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν αυτή την ανοιχτή πρόκληση και σπατάλη του δημόσιου χρήματος.Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο λαό και τη νεολαία των Ιονίων Νήσων αυτή τη συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου χρήματος για φιέστες ψεύτικης προπαγάνδας της ΕΕ. Δε θα συμμετάσχουμε σε αυτή την προκλητική εκδήλωση. 

2. Στη σελίδα 427 του νέου μνημονίου που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και έχει βοηθήσει και το ΛΑΟΣ αναφέρεται: «Θα υιοθετήσουμε νομοθεσία για να κλείσουμε μικρά ταμεία ειδικού σκοπού που ασχολούνται με κοινωνικές δαπάνες με μικρή προτεραιότητα (ΟΕΚ, ΟΕΕ) με μια μεταβατική περίοδο που δε θα ξεπερνάει τους 6 μήνες». Πρόκειται για 2 οργανισμούς που προσέφεραν υπηρεσίες σε 1,5 εκ εργαζόμενους (κατασκευή εργατικών κατοικιών, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κοινωνικός τουρισμός, δάνεια για κατασκευή – επιδιόρθωση κατοικιών). Όλα τα κονδύλιά τους προερχόταν από τις εισφορές των εργαζομένων. Ποτέ δε χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος ή την ΕΕ. Το ΙΚΑ χρωστάει στους δύο οργανισμούς συνολικά 4 δις ευρώ. Στους 2 οργανισμούς δουλεύουν 1400 εργαζόμενοι. Η κατάργησή τους αποτελεί άλλη μια πρόκληση στην εργατική τάξη και είναι συστατικό μέρος του γενικότερου σχεδιασμού της ανατροπής όλων των εργατικών κατακτήσεων. Η κατάργηση του ΟΕΚ σημαίνει μείωση πάνω από 50% του εσωτερικού τουρισμού. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και όσοι τη στηρίζουν π.χ. η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί συνομολόγησαν και συμφώνησαν στην απόφαση για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καλεί του εργατοϋπαλλήλους της περιφέρειας Ιονίων Νήσων να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να παλέψουν σταθερά για την ανατροπή των μνημονίων, για την ενίσχυση των ΟΕΚ, ΟΕΕ για ριζικές αλλαγές στην οικονομία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να γυρίζει στους ίδιους.