Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΕΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Κέρκυρας από αντιπροσωπίες των Λαϊκών Επιτροπών Κέρκυρας.

Έγινε συνάντηση με εργαζόμενους αλλά και με τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Κέρκυρας και τους μοιράστηκε υπόμνημα των επιτροπών. 

Τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών ξεκαθάρισαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για μια μία ακόμη φορά ότι...
... δεν θα επιτρέψουν σε κανένα΄ν να κόψει το ρεύμα και να βυθίσει στο σκοτάδι καμία λαϊκή οικογένεια.

Κάποιοι νόμιζαν ότι τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών των εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ αστειεύονταν. Νόμιζαν ότι θα μείνουμε μόνο στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις και θέλησαν να μας «δοκιμάσουν». Η απάντηση του κερκυραϊκού λαού αποστομωτική και εκκωφαντική. Σε Ποταμό, Γαρίτσα, Κανάλια και Λευκίμμη η αντίδραση στο κάλεσμα ήταν άμεση και με απαίτησή των παρευρισκόμενων επανασυνδέθηκαν όσες ηλεκτρικές παροχές κόπηκαν ενώ τα συνεργία εμποδίστηκαν να συνεχίσουν την υλοποίηση των ανάλγητων εντολών που παίρνουν.

Αυτές οι πρώτες νίκες δίνουν δύναμη σε όσους αποφάσισαν να αντισταθούν αλλά απαντούν και σε όσους ήθελαν να μας πείσουν, για μία ακόμη φορά, ότι δε γίνεται τίποτα. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τις διακοπές ρεύματος πρώτα είπαν να περάσουν 40 μέρες, μετά 80, μετά κοινωνικά κριτήρια, μετά το κρύο και να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν. Η αλήθεια είναι μία, η δράση των Λαϊκών Επιτροπών τους φόβισε και τους ανάγκασε να αναδιπλωθούν. Σε αυτή τη φάση της γενικευμένης επίθεσης σε όλους τους τομείς δεν είναι λίγο να καταφέρνεις κάτι τέτοιο. Ούτε μας λυπήθηκαν, ούτε το ξανασκέφτηκαν, τους τρομάξαμε. Ας σκεφτεί ο καθένας αν κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε περίπτωση που δεν αντιδρούσαμε μέσα από την οργάνωση και την έμπρακτη εργατική αλληλεγγύη.

Καταδικάζουμε τις λογικές του διευθυντή της ΔΕΗ που δηλώνει ότι «εκτελεί εντολές» και ότι «είναι υπάλληλος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα». Ο καθένας ας αναλάβει την προσωπική του ευθύνη και ας διαλέξει στρατόπεδο. Ή θα βρεθεί αλληλέγγυος στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους που γονατίζουν από την αντιλαϊκή πολιτική ή θα πάρει το μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού με κάθε τρόπο. Είναι πια ζήτημα επιβίωσης. Ας καταλάβουν όλοι.