Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ...

                                             και τα επισόδεια

Χθες κυριολεκτικά βούλιαξε όχι μόνο η Κέρκυρα, η Αθήνα αλλά και όλες οι πόλεις της Ελλάδας, παρά τον άσχημο καιρό και τις καταιγίδες σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.
Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν για να εκφράσουν την αντίθεση τους  απέναντι στο νέο μνημόνιο που καταστρέφει τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.
Τελικά με 199 ψήφους υπέρ τα...
... κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχία, με εκβιασμούς και απειλές ψήφησαν το μνημόνιο της λαϊκής χρεωκοπίας.
Την ώρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή διάφοροι παρακρατικοί μηχανισμοί πυρπολούσαν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδες λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.        

          Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

          Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.

          Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μην απογοητευτεί και να συνεχίσει οργανωμένα και περιφρουρημένα με πιο έντονο τρόπο τη δράση του σε τόπους δουλείας και γειτονιές για να εμποδίσει στην πράξη την εφαρμογή των νέων μέτρων, να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, να προσπαθήσει τη λαϊκή συμμαχία και να επιβάλει την ανατροπή του συστήματος με στόχο την λαϊκή εξουσία.

Το Γρ . Τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ