Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ


 Στ. Γκίκας για το «λουκέτο» στο ΙΚΑ Λευκίμμης: «Δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση στην Κέρκυρα»

Επίσκεψη στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Κέρκυρας, πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με αφορμή και την φημολογούμενη κατάργηση του Παραρτήματος του ΙΚΑ Λευκίμμης. Ο κ. Γκίκας, ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο κ. Νίκο Χονδρογιάννη και την πρόεδρο των εργαζομένων κα Σπυριδούλα Κουλούρη, για την ...
...απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το Παράρτημα της Λευκίμμης, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα στην Κέρκυρα, όπως η καταφανής αδυναμία του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) να εξυπηρετεί τους πολίτες του νησιού μας, αφού ο οργανισμός δεν έχει συμβεβλημένους ιατρούς στην Κέρκυρα, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, κλπ .

 Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας ανέφερε:

«Έκπληξη, θυμό και αγανάκτηση, προκαλεί η απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου με την οποία, στην νέα οργανωτική δομή ανάπτυξης του οργανισμού, καταργείται το Παράρτημα του ΙΚΑ Λευκίμμης. Ένα Παράρτημα το οποίο εξυπηρετεί περίπου 6000 επιχειρήσεις και 25000 ασφαλισμένους.

 Η απόφαση αυτή εφόσον υλοποιηθεί, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους συμπατριώτες μας του Νότου, οι οποίοι θα υποχρεούνται να μετακινούνται στην Πόλη για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα, να επιβαρύνονται οικονομικά λόγω της απόστασης, να συνωστίζονται σε ουρές, να ταλαιπωρούνται περιμένοντας ώρες κλπ. 

Με την απόφαση αυτή, άλλη μια υπηρεσία στην Κέρκυρα υποβαθμίζεται και τη «νύφη» πληρώνουν οι πολίτες. Ας μην ξεχνάμε, ότι το ΙΚΑ Κέρκυρας εξυπηρετεί περίπου 50000 ασφαλισμένους και έμμεσα μέλη, καθώς και περι τις 13000 επιχειρήσεις και οικοδομοτεχνικά έργα.
 Καλούμε τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του και να μην κλείσει το ΙΚΑ Λευκίμμης.
Θα ήθελα να σταθώ και σε ένα άλλο θέμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο. Η κατάσταση δηλαδή που παρατηρείται στην Κέρκυρα, να μην αποδίδεται στους ασφαλισμένους το δικαιούμενο ποσό από το μεγαλύτερο μέρος των παρακλινικών εξετάσεων -  δηλαδή σπινθηρογραφήματα, μαστογραφίες κλπ -  αφού ο ΕΟΠΥ δεν έχει ακόμη συμβληθεί με Κερκυραίους γιατρούς. Έτσι πολλοί συμπατριώτες μας αναγκάζονται να καταφεύγουν σε πόλεις της Ηπείρου για να κάνουν τις εξετάσεις τους. Πληροφορούμαι ότι ακόμη και η Ηγουμενίτσα έχει συμβεβλημένα ιατρεία!!

Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση στην Κέρκυρα.

Ευτυχώς σε λίγες εβδομάδες η χώρα θα έχει μια νέα κυβέρνηση και μια νέα σύνθεση στη Βουλή που θα απηχεί τη λαϊκή επιθυμία και βούληση. Και είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά τα κακώς κείμενα θα μπουν σε μια τάξη και θα δρομολογηθεί η επίλυσή τους