Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ"

Ξανά πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Αυτός είναι ο τίτλος του BBC: «Διάσωση της Ελλάδας: ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτυγχάνει να συμφωνήσει για περικοπές». 


Δεν είναι η πρώτη, δυστυχώς δε φαίνεται να είναι και η τελευταία φορά που η Ελλάδα και οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 


Εκτός από το BBC, και το Reuters αναφέρεται στην αδυναμία των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να συμφωνήσουν πάνω σε όσα απαιτεί η τρόικα. 


«Παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια ενός πολυσύνθετου χρέους και μία συμφωνία για το δάνειο της Ελλάδας, η Ελληνική πολιτική στήριξη για την συμφωνία, το κλειδί του...

... παζλ που αναζητούν οι διεθνείς πιστωτές, παρέμεινε άπιαστη, έπειτα από ώρες συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών, γράφει η Wall Street Journal.

«Κολλάνε» οι διαπραγματεύσεις την ώρα που ο Βενιζέλος φεύγει για τις Βρυξέλλες γράφει το Bloomberg και προσθέτει ότι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις περικοπές των συντάξεων.

«Η διαμάχη για τις περικοπές στις συντάξεις έβαλε εμπόδια στις μαραθώνιες συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ένα από τα τελευταία εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστεί πριν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης υπογράψουν το νέο δάνειο για να σωθεί η Αθήνα από την χρεοκοπία», αναφέρουν οι Financial Times.

«Μετά από επτά και πλέον ώρες συνομιλιών ώρες συνομιλιών οι παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας δεν κατέληξαν σε νέο πακέτο λιτότητας», γράφει η Die Welt

«Τέλος συναντήσεων χωρίς συμφωνία», είναι ο τίτλος της Figaro.

Νewsit.gr