Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

H XΩΡΑ ΕΑΛΩ....

Την ώρα που η Αθήνα ζούσε τα βιαιότερα επεισόδια από την μεταπολίτευση, το ελληνικό κοινοβούλιο παρέδιδε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ...

Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές και τo αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής: 
Επί της αρχής: 199 «ναι» - 74 «όχι» - 5 «παρών»
Άρθρο1: 190 «ναι» - 83 «όχι» - 5 «παρών»
Άρθρο 2: 201 «ναι» - 74 «όχι» - 3 «παρών»
Άρθρο 4: 202 «ναι» - 74 «όχι» - 2 «παρών».
Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά ...

...20 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστιούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα. Επίσης 21 βουλευτές της διαφοροποιήθηκαν, όπως και οι κ.κ. Μ.Βορίδης και Αδ.Γεωργιάδης από τον ΛΑΟΣ, που έμειναν στην Βουλή και υπερψήφισαν, αντίθετα από τη γραμμή του κόμματός τους. 

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θ.Παπαστρατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μάτατζη, Γ.Αμιρίδης, Αννα Βαγενά. Απώντες ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Από τη ΝΔ διαφοροποιήθηκαν οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.
Χάος!!!
Την ίδια ώρα, που το ελληνικό κοινοβούλιο παρέδιδε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και τη Γερμανία, η Αθήνα βυθιζόταν στο χάος τις φωτιές, τους βανδαλισμούς και το πλιάτσικο. Τα βιαιότερα και πιο καταστροφικά επεισόδια που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Δείτε το βίντεο:


PLANET-GREECE