Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

O ΚΑΙΡΟΣ: ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

…σε όλη τη χώρα!
Αμετάβλητο παραμένει το σκηνικό του καιρού καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ χιονοπτώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.
Χιονοπτώσεις και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Αττική. Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη. Αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς.
Μακεδονία και Θράκη. θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά θαλάσσια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετούς.
Νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη  δυτική Πελοπόννησο. Θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.
Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες και τη Κρήτη. Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Newsbomb.gr.