Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ήρθε μέρος του νέου προσωπικού...

Σύσκεψη με θέμα την επικαιροποίηση της λίστας προτεραιοτήτων για το νέο νοσοκομείο, με στόχο την ιεράρχηση των διεκδικήσεων σε προσωπικό πραγματοποιήθηκε το πρωί στο νοσοκομείο με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η αναβάθμιση των παροχών υγείας ώστε να αναχαιτιστούν οι διακομιδές σε περιφερειακά νοσοκομεία, σε ορισμένους τομείς που υπάρχουν υποδομές στο νέο κτίριο. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε η κυρία Γκερέκου στην ΈΡΑ Κέρκυρας, έχουν έρθει  40 άτομα μόνιμο προσωπικό και 19 επικουρικό καθώς και 5 νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Αττικής που είχαν ζητήσει μετάθεση για Κέρκυρα και αναμένονται ακόμη 39 άτομα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των κρίσεων για 9 μόνιμους γιατρούς από τους 39 που αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα. Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι η ορθολογική κατανομή των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού ανά κλινική, δεδομένου ότι παρατηρούνται ελλείψεις σε καίρια σημεία της λειτουργίας του νοσοκομείου.
Κειμενα news.ert.gr

Διασυρμός της Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου

 
Οι Βρετανοί καλούν τους πολίτες να ενδιαφέρονται μόνο για τον Τζέιμς Μποντ και όχι για τα ελληνικά ομόλογα (bonds) και φυσικά να συνεχίσουν να “σαμποτάρουν” το ευρώ!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Έλληνες που επισκέφτηκαν το Λονδίνο την περίοδο των εορτών. Στο πολυσύχναστο μετρό του Λονδίνου με μεγάλων διαστάσεων διαφήμιση ο γνωστός βρετανικός χρηματιστηριακός οίκος Capital Spreads της London Capital Group Ltd, προτρέπει τα εκατομμύρια των περαστικών, Βρετανών και ξένων να προτιμήσουν τις υπηρεσίες του, τώρα που “τα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, καθώς αυξάνεται η απειλή πτώχευσης της Ελλάδας...”

Όπως γράφει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, που έχει και την ανάλογη φωτογραφία, το διαφημιστικό “εύρημα” δεν τιμά καθόλου τα ελληνικά ομόλογα αφού θέτει το δίλημμα στους επενδυτές: εάν το μοναδικό ομόλογο (bond) που γνωρίζουν είναι ο...κατάσκοπος Τζέιμς Μποντ ή εάν θα συνεχίσουν να “σορτάρουν” πουλώντας ευρώ.

Οι φωτογραφίες της διαφήμισης εντοπίστηκαν την 1η Δεκεμβρίου και παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών στη στάση Warren της γραμμής Victoria στην καρδιά του Λονδίνου.

Αλήθεια όμως θα μας πουν οι Βρετανοί τι κάνουν με τα ολυμπιακά τους έργα ενάμιση χρόνο πριν τους ολυμπιακούς του 2012 ή να πάμε και εμείς κρυφά και να τους κάνουμε ρόμπα! Ας ασχοληθούν με τον υποτιθέμενο βασιλικό τους γάμο και να μας αφήσουν και εμάς ήσυχους!
Newsit

Μερική έκλειψη ηλίου ορατή από την Ελλάδα



 Με μία μερική έκλειψη ηλίου σήμερα Τρίτη, η οποία μάλιστα θα είναι ορατή και από την Ελλάδα, ανοίγει το 2011.
Η έκλειψη θα αρχίσει στις 08:40 από τη δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.
Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα σημειωθεί στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα είναι ορατή στην Ελλάδα, αν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα.
Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον ηλιακό δίσκο μόνο κατά τα δύο τρίτα, το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως.
Τηλεσκόπιο για το κοινό 

Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.
Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.
Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 από τις 09:00 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11 στο Παλαιό Φάληρο), θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης όπου ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο
τα ΝΕΑ ONLINE