Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ......

     Όταν σαν πολιτικός εκλέγεσαι πάντα στις πρώτες θέσεις χωρίς μηχανισμούς,διαφημίσεις,ΜΜΕ,και αλόγιστο χρήμα,με υποθήκη μόνο την προσωπικότητά  και το έργο σου....
    Όταν σαν Γιατρός αντιλαμβάνεσαι την δύσκολη οικονομική κατάσταση του ασθενή σου,και αντί για επίσκεψη πληρώνεις ο ίδιος ακόμη και τα φάρμακα και όχι μόνο,τότε είσαι και ένας....

                           ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !
                                      
                 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΑΛΕΚΟΣ - ΠΟΥΛΗΣ ; 
Ο σημερινός Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη;

Ο Αλέξανδρος - Αλέκος Πουλής γεννήθηκε στους Αγίους Δέκα της Κέρκυρας το  Φλεβάρη του 1952 στην  πρώτη δύσκολη και φτωχή δεκαετία  του μεταπολέμου από γονείς αγρότες.
Έμαθε τα πρώτα του γράμματα  από τον αείμνηστο  μεγάλο δάσκαλο και συγχωριανό του Ευστάθιο Πουλή (Τζαράρη)  στο εξατάξιο Δημοτικό σχολείο των  Αγίων Δέκα, όπου, παρόλες τις αντίξοες  για την εποχή εκείνη συνθήκες, το μικρό αυτό επαρχιοτόπουλο τελείωσε το Α Γυμνάσιο  Αρρένων της Κέρκυρας και στην συνέχεια την  Εμπορική σχολή Κέρκυρας.
Η έφεση του στα γράμματα ήταν πολύ μεγάλη και η αγάπη του για την ιατρική την επομένη χρονιά τον έφερε φοιτητή στην Ιατροχειρουργική  σχολή του Πανεπιστημιου της  BOLOGNA στην γειτονική Ιταλία.
Χωρίς χρονοτριβές αφού τελείωσε τις σπουδές του στην Ιταλία επιστρέφει στην Ελλαδα και κάνει το μεταπτυχιακό του στο Γενικό Νοσοκομείο των Αθηνών Παπαμακάριστος , από όπου παίρνει και την ειδικότητα του Ειδικού Παθολόγου.
Υπηρετεί την πατρίδα σαν έφεδρος Ανθυπίατρος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων 
Στην συνέχεια βρίσκεται για 6 μήνες στο Γ.Ν.Α.
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλα Ιατρικά Διεθνή Συνέδρια και έχει πολύ μεγάλες διακρίσεις με δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη,και την 
Dislipidermia.
Σήμερα ειναι Αντιπρόεδρος του Ιατρικόυ Συλλόγου Κέρκυρας.
Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην πόλη της Κέρκυρας ενώ είναι και ελεγκτής Ιατρός του Ι.Κ.Α Κέρκυρας επί 18 συνεχή χρόνια.
Παράλληλα πετυχημένη  και πλούσια είναι επίσης και η πολιτική του καριέρα. 
Στην πρώτη κάθοδό του στην πολιτική σαν υποψήφιος στον μεγάλο Δήμο Αχιλλείων εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς το 1998 και γίνεται  Αντιδήμαρχος για 4 χρόνια 1998-2002
Το 2002 -2006 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδοιασμό του Αλέκου Δεσσύλα. 
Το 2006-2010 εκλέγεται  Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδοιασμό του  φίλου του Γιαννη Τρεπεκλή σαρώνοντας κάθε προηγούμενο και εκλέγεται  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το 2010 εκλέγεται με τον νέο θεσμό  του ενιαίου Καλλικράτειου  Δήμου Κερκυραίων υποψήφιος με τον συνδυασμό Κέρκυρα να Ζεις του προσωπικού του φίλου σημερινού Δημάρχου Κερκυραίων Γιάννη Τρεπεκλή όπου ο Κερκυραικός λαός απλόχερα εκτιμώντας το ήθος ,το έργο του, και την προσφορά του, τον κατατάσσει στην τρίτη θέση και ομόφωνα εκλέγεται  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη
Να αναφέρουμε επίσης πως ο Αλέκος Πουλής έχει χρηματίσει  γραμματέας της Ν.Ο.Δ.Ε Κέρκυρας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας. 
Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ψυχιατρικού Νοσοκομειόυ Κέρκυρας Ψ.Ν.Κ 
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ ,η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού του που αγωνίζεται στην Α κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Κέρκυρας αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα προβάλλοντας έτσι  και το χωριό του.
Σε κάθε  ματς βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του, αν και Πρόεδρος της , προσφέρει έτσι και τις ιατρικές του υπηρεσίες  σε όλους τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές.
Ο Αλέκος Πουλής είναι παντρεμένος με την Αγγελική Πουλημένου και από τον γάμο τους έχουν  αποκτήσει 2 παιδιά ,τον Πολυχρόνη και τον Δημήτρη.
       Σήμερα  ο Ελληνικός λαός βιώνει παντού την πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του.
Λαμογιές , σκάνδαλα, εύκολος και αδικαιολόγητος πλουτισμός , γιάπηδες  αναξιοκρατία, έχουν  εισβάλει  για τα καλά τελευταία στην ζωη μας.
 Σήμερα όμως υπάρχουν  και οι άνθρωποι που αντιστέκονται σε όλη αυτή την λαίλαπα ,παρατάσσοντας την προσωπικότητά τους το ήθος τους τον χαρακτήρα τους τις γνώσεις τους  και την προσφορά τους για  να μας θυμίζουν πως τίποτε δεν εχει χαθεί ,και ιδιαιτερα δεν έχουν χαθεί οι αξίες.
Μια σπάνια τέτοια αξία είναι και ο Αλέκος Πουλής 
Είναι ο άνθρωπος που ανέβηκε ένα ένα τα σκαλοπάτια με σίγουρα πατήματα από το μικρό χωριό μεχρι την απολυτη καταξίωση ,χωρίς να ξεχάσει από που ξεκίνησε.
Είναι ο  χαρισματικός πολιτικός  που σε όποιο Δημόσιο αξίωμα και αν υπηρέτησε μόνο έργο έντιμο και παραγωγικό άφησε πίσω του,όπως επίσης  και υπέροχα σχόλια.
Είναι ο  σπουδαίος Γιατρός Επιστήμονας που αφιέρωσε την ζωή του για να σώζει τις ζωές των συνανθρώπων του, αλλά  και ο Λειτουργός  με όλη την σημασία της λέξης
Είναι ο άνθρωπος που σπάνια τον συναντάς με γραβάτα, είναι απλός ,ευχάριστος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας,ο δικός μας άνθρωπος!

Είναι ο άνθρωπος πρότυπο που όλοι ευχόμαστε  να του μοιάσουν και τα παιδιά μας!

                                                                                                                                                                      Νikola Souris