Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η αφίσσα στους δρόμους της πόλης Παπανδρέου προς Ερντογάν: Τι προσπαθείτε να αποδείξετε με τις υπερπτήσεις;Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μέσα στην Τουρκία κάνει τέτοια τοποθέτηση
- Μίλησε για τις τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αγαθονήσι μπροστά στον Ερντογάν
- Καμία απάντηση δεν ήρθε από τον τούρκο πρωθυπουργό
- Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Παπανδρέου στην Τουρκία


"Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία",ρώτησε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους πρεσβευτές. Η ερώτηση αφορούσε στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε κατοικημένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

"Πέταξαν οκτώ αεροσκάφη πάνω από το Αγαθονήσι. Αυτές οι ενέργειες να ξέρετε ότι δεν θ΄ αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο",είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι "αυτές μπορεί να είναι πτήσεις ρουτίνας για σας, δεν είναι όμως για μας".

Αυτά επανέλαβε και στις δημόσιες δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι η απειλή πολέμου την οποία διατηρεί η Τουρκία σε ισχύ δεν βοηθά στην εξομάλυνση των σχέσεων.
Δεν πρόκειται απλά για ένα πέρασμα μαχητικών αεροσκαφών πάνω απο ελληνικό έδαφος ενέργεια έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη και εχθρική. Πρόκειται για πτήσεις "εικονικών βομβαρδισμών" ελληνικών νησιών", επεσήμανε ο έλληνας πρωθυπουργός. 

Απευθυνόμενος ευθέως στους Τούρκους πρέσβεις τόνισε:"Είστε έμπειροι διπλωμάτες και γνωρίζετε καλά ότι στο σημερινό κόσμο η απειλή πολέμου δεν έχει θέση, ούτε λύνει προβλήματα. Σίγουρα όχι από μια Τουρκία που δηλώνει ότι θέλει μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της".

 
Αναφερόμενος στο δεύτερο χαρακτηριστικό του σύγχρονου κόσμου τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας των δύο χωρών για την ενίσχυση των ειρηνικών θεσμών διακυβέρνησης. Αναφερόμενος στην Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε "πεμπτουσία μιας προσπάθειας, διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες να ζήσουν ειρηνικά, αλλά και με ευημερία, συνοχή, δικαιοσύνη και ευνομία", τόνισε ότι πιστεύει στην προοπτική της Τουρκίας στην Ευρώπη, γιατί "οι αρχές της δημοκρατίας δεν προκαθορίζονται από τη θρησκεία. Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική. Η δημοκρατία είναι κτήμα της οικουμένης", είπε.
Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν είχε στο Ερζερούμ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Και πρόσθεσε: "Το ΄99 πρωτοστατήσαμε στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας γιατί πιστεύουμε ειλικρινά πως αυτό θα είναι επωφελές για όλους, για την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την Τουρκία, για την περιοχή μας, αλλά και για τις διμερείς μας σχέσεις". Στη συνέχεια επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας προχωράει αργά, λόγω των εσωτερικών διεργασιών στην Τουρκία, των αντιστάσεων που εμφανίζουν ορισμένα κράτη-μέλη και του Κυπριακού.

"Ερχεται η ώρα, είπε, να κάνουμε μια ανοιχτή ουσιαστική συζήτηση μεταξύ μας για την τουρκική υποψηφιότητα. Οραμά μου ήταν πάντα η Κύπρος να αποτελέσει ένα πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Βέβαια, ποτέ το Κυπριακό δεν είχε στη βάση του θρησκευτικές διαστάσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει μια εισβολή. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί όσο συνεχίζεται η κατοχή. Χρειάζεται νέα προσπάθεια". Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είναι "ο πρόεδρος που μπορεί να φέρει τη λύση εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άποψη ότι ίσως η Τουρκία να θέλει πια λιγότερο την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό, είπε, είναι μια συγκυριακή προσέγγιση. "Η Τουρκία σήμερα είναι πιο ισχυρή και το ευρώ σε κρίση, αλλά η Ευρώπη θα βγει πολύ πιο δυνατή από την κρίση αυτή και η αυτοπεποίηση της Ευρώπης θα είναι τέτοια που, πιο εύκολα θα συζητά την υποψηφιότητα της Τουρκίας". Αρα, επισήμανε, είναι πολύ καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι, ώστε να μη χάσετε μια πιθανή ιστορική ευκαιρία λόγω της σημερινής συγκυρίας. 

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Τουρκία, στα θετικά βήματα προόδου σχετικά με το σεβασμό των μειονοτικών δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας και τόνισε ότι "ευελπιστούμε ότι αυτά θα συνεχιστούν". "Είναι δύσκολο, είπε, να ξαναγραφτεί η ιστορία. Μπορεί όμως σήμερα η τουρκική κοινωνία να αγκαλιάσει τα μέλη των μειονοτήτων και να τους προσφέρει ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας". Το Οικουμενικό πατριαρχείο, είπε, και οι μειονότητες μπορούν να γίνουν ο καλύτερος πρεσβευτής της ευρωπαϊκής Τουρκίας και δύναμη ανανέωσης και πολυπολιτισμικότητας για τον τόπο".

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απάντησε στην καίρια ερώτηση του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει πως το Αιγαίο θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε μία θάλασσα ειρήνης. 

Νωρίτερα, στη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών κυριάρχησε το θέμα του τείχους που επιθυμεί να κατασκευάσει η Ελλάδα στον Έβρο για να σταματήσει την λαθρομετανάστευση. 
NEWSIT.GR
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ CORFU NEWSIT
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ; συμβολική στάση εργασίας την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από τις 10:00πμ έως τις 10:30πμ
Κοπρίτης= ο φυγόπονος άνθρωπος, ανίκανος

Ο Ελληνικός Λαός κε Θεόδωρε Πάγκαλε δεν υπήρξε ποτέ ούτε φυγόπονος ούτε ανίκανος.
Έδωσε μάχες σε όλες τις δύσκολες στιγμές, θυσίασε τα παιδιά του ένστολα στα πεδία  των μαχών και εσείς αποκαλείτε  αντιπαραγωγικούς τους ένστολους.
Ο Λαός καθημερινά αγωνίζεται για την επιβίωσή του και την πρόοδο της πατρίδας και δεν φάγαμε τίποτε και ποτέ μαζί.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας σας ανακηρύσσουν ανεπιθύμητο  και διαμαρτύρονται έντονα για τον πολιτικό λόγο και το ήθος που προβάλετε.

Κηρύσσουμε

την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 συμβολική στάση εργασίας από τις 10:00πμ έως τις 10:30πμ
και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Κέρκυρας και όλους τους χώρους εργασίας προκειμένου να στείλουμε μήνυμα ότι ο Λαός αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική και τις προσβολές που κατά συρροή  του απευθύνονται.
Καλούμε όλους τους πολίτες που σκέπτονται ελεύθερα να αντισταθούν στον   πεσιμισμό και την ισοπεδωτική πολιτική και τον αρνητικό κοινωνικό αυτοματισμό που ο κος Πάγκαλος προωθεί. 
 
 
 Αναρτήθηκε από ΦΩΝΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ