Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ

 Συνεχίζονται οι έρευνες από
αέρα και θάλασσα....
Συνεχίζονται, οι έρευνες που πραγματοποιούνται, από αέρος και θαλάσσης, δυτικά της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό περίπου 20 λαθρομεταναστών, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Στο ίδιο σκάφος, επέβαιναν άλλοι 241 λαθρομετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας
limenikoskafosereynes                 

Σώοι οι 241 - Δυο συλλήψεις

Οι Αφγανοί λαθρομετανάστες μεταφέρονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Πέραμα, έξω από την πόλη της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, αγνοείται η τύχη 21 ατόμων.
Μεταξύ αυτών που περισυνελέγησαν είναι και έντεκα παιδιά ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ήδη έχουν συλληφθεί δυο από τους επιβαίνοντες, τουρκικής υπηκοότητας, ως μέλη του πληρώματος, ενώ γίνεται έρευνα για να εντοπιστούν και άλλα πιθανά μέλη.Οι αρχές κάνουν έρευνες και για το σημείο που απέπλευσε το πλοίο. Εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ερημική παραλία ΝΔ της Πελοποννήσου.Το 30μετρο ξύλινο σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σε θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.Τους 241 λαθρομετανάστες που διασώθηκαν περισυνέλεξε το φορτηγό πλοίο MOMENTUM SCAN, σημαίας Ολλανδίας.
Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

        Σκιές απάτης σε ταμεία από ΕΣΥ


Σοβαρές καταγγελίες από ασθενείς ότι πλήρωσαν παράνομα εξετάσεις που είχε χρεωθεί ήδη το ταμείο τους ερευνά το υπουργείο Υγείας, ενώ υπερτιμολογήσεις υλικών και υπέρογκα κόστη προμήθειας μοσχευμάτων έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Όργιο διαφθοράς σε δημόσια νοσοκομεία, με παράνομες συμβάσεις και υπερτιμολογημένες εξετάσεις, προμήθειες και μοσχεύματα φέρνει στο φως η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής,  ενώ ήδη το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα σε ιδιωτικές κλινικές  που φέρονται να ζητούσαν από ασθενείς να πληρώσουν εξετάσεις με κόστος αντίστοιχο των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η πρακτική εφαρμόστηκε σε ασθενείς που εξετάζονταν στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα ακυρώνονταν παραστατικά με τα οποία είχε ήδη χρεωθεί το ασφαλιστικό ταμείο ασθενών για εξετάσεις και ζητούσαν τα χρήματα από τους ασφαλισμένους τα οποία κατευθύνονταν σε Ειδικό Λογαριασμό Έρευνας της κλινικής.
Οι ασθενείς πλήρωναν χωρίς να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να κλείνει ένας ασφαλισμένος ραντεβού σε κρατικό νοσοκομείο και να αποχωρεί έχοντας πληρώσει σαν να επισκεπτόταν ιδιωτική κλινική.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός κατήγγειλε εκπρόσωπος του σωματείου γιατρών, με αποτέλεσμα ο διοικητής του νοσοκομείου και πρώην βουλευτής Ηλίας Λαμπίρης, να ζητήσει παραστατικά από όλες τις κλινικές.
Διάχυτη πλέον είναι η υποψία ότι οι ειδικοί αυτοί λογαριασμοί έρευνας χρησιμοποιούνται από πανεπιστημιακές κλινικές, εξαιτίας της σύμβασης με φαρμακευτικές εταιρίες.
Το ΙΚΑ πληρώνει παράνομες συμβάσεις

Μετά από έρευνες των ελεγκτών, το ΙΚΑ φαίνεται ότι εξοφλεί λογαριασμούς για προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2007, 2008 και 2009, τις οποίες, ελεγκτικά όργανα, αλλά και το ταμείο χαρακτηρίζουν παράνομες, σε κλινικές του ΕΣΥ ακόμα και της περιφέρειας.
*Στο Νοσοκομείο Έδεσσας τοπικός ελεγκτής του ΙΚΑ απέρριψε δαπάνες της Ορθοπεδικής Kλινικής, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2010 να συνταχθεί έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας. Στο τέλος του χρόνου, η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε, το νοσοκομείο φαίνεται να πλήρωσε και το Δημόσιο έχει ρυθμίσει τα χρέη του, δηλαδή πλήρωσε για υλικά που κρίνει υπερτιμολογημένα.
*Στο ΚΑΤ, το ΙΚΑ αρνείται να πληρώσει για σωρεία μοσχευμάτων ασφαλισμένων του επειδή χρησιμοποιήθηκε υπερβολικά μεγάλος αριθμός μοσχευμάτων που δεν δικαιολογείτο από τον τύπο της επέμβασης. Τέτοια στοιχεία αφορούν 44 ασφαλισμένους του ΙΚΑ μέσα στο 2010 που οδήγησαν το νοσοκομείο σε ζημία 300.000 ευρώ μόνο για τις περιπτώσεις αυτές.
*Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η ζημία που είχε εκτιμηθεί από τους ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ για ιατρικές πρακτικές κατά το 2008 έφτανε στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ πηγές του νοσοκομείου την υπολογίζουν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς γιατροί δύο κλινικών προμηθεύονταν υλικά από οίκους άλλους σε σχέση με εκείνους που είχαν σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο.
news247