Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Άνοιξαν πυρ σε λαθρομετανάστες με αεροβόλο.Ένας 20χρονος Ιρακινός στο νοσοκομείο...
Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το βράδυ, στο 91ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κοντά στο λιμάνι. Οι δύο δράστες πλησίασαν στην περιοχή, που βρίσκονταν γύρω στους 20 λαθρομετανάστες, με το αυτοκίνητό τους και ύστερα από λίγο η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά.

Οι δράστες μέσα από το αυτοκίνητό τους, άρχισαν να πυροβολούν με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί θλαστικό τραύμα, πάνω από το δεξί μάτι 20χρονου Ιρακινού. Ο τραυματισμένος λαθρομετανάστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι άγνωστοι δράστες απομακρύνθηκαν από την περιοχή με το αυτοκίνητό τους και παρέμειναν ασύλληπτοι...
Newsit.gr

             Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ

Τουλάχιστον 540.000 ευρώ ετησίως έχανε το ΙΚΑ, από την κομπίνα που είχαν στήσει 15 ασφαλισμένοι. Παρουσιάζονταν ως νεφροπαθείς, εξασφαλίζοντας μάλιστα κάλυψη εξόδων μετακίνησης


Πρωτοφανής υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Ηρακλείου για δεύτερη φορά, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Νέα Κρήτη. Αυτή τη φορά όμως πρωταγωνιστές φαίνεται να είναι οι ασφαλισμένοι και όχι οι γιατροί ή υπάλληλοι του ιδρύματος.
Σύμφωνα με το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο εντόπισαν τις οικονομικές ατασθαλίες, με επίκεντρο τα έξοδα κίνησης για αιμοκάθαρση ασφαλισμένων νεφροπαθών του ΙΚΑ.
Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Ηρακλείου εντόπισαν 15 τουλάχιστον ασφαλισμένους που είναι ενταγμένοι στην κατηγορία των νεφροπαθών με ελλιπή, πλαστά ή και χωρίς καθόλου δικαιολογητικά και οι οποίοι φέρονται να εισπράττουν σε μηνιαία βάση και για μια δεκαετία έξοδα κίνησης, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ και οι 15 διαμένουν στο Ηράκλειο και για τη μετάβασή τους σε ιδιωτικό κέντρο αιμοκάθαρσης χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά τους οχήματα, έκοβαν τιμολόγια σε συνεργασία με κάποιους οδηγούς ταξί, δηλώνοντας ως τόπο κατοικίας απομακρυσμένες περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι, το Χουδέτσι, τις Μοίρες, τη Βιάννο και το Ασήμι.
Έτσι, εμφανίζονταν ως δικαιούχοι κάλυψης των εξόδων μετακίνησης για αιμοκάθαρση.
Οι 15 φερόμενοι ως οικονομικοί παραβάτες φέρεται να δρούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο για δέκα συνεχή χρόνια σε μηνιαία βάση, αποσπώντας από το ίδρυμα 540.000 ευρώ ετησίως.
Η υπόθεση αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού θεωρείται βέβαιη η εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του φαινομένου, τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων, αλλά και η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών.
Μίκα Κοντορούση