Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ

Που είναι ο Παπάς ;
                  ΕΧΑΣΕ 2-0 Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 
Από ανύπαρκτο φάουλ στον Ριέρα και Γκολ οφσάιντ προήλθε το πρώτο Γκολ του Ολυμπιακού ,ενώ το δεύτερο Γκολ από -παιδικό- λάθος πάσα προς τα πίσω του Επστάιν με τον Διαιτητή της αναμέτρησης κο Παπά να χειρουργεί την ΚΕΡΚΥΡΑ κάνοντας την Φιλαρμονική του Ερνέστο Βαλβέρδε να φαλτσάρει.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ  κατέβασε σύστημα 4-4-1-1 ενώ η ΚΕΡΚΥΡΑ του Μπόζινταρ  Μπάντοβιτς 5-4-1
Αρκετά δυνατά μπήκε η Κέρκυρα στο ματς –που έγινε υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος- έχοντας μάλιστα δύο κεφαλιές, μία του Τσίγκα και μία του Καλαντζή στα δύο πρώτα λεπτά. Οι Φαίακες έδειξαν από την αρχή και διάθεση και μαχητικότητα, ζορίζοντας αισθητά τον Ολυμπιακό.
Στο 33ο λεπτό από ανάπτυξη από τα δεξιά ο Τοροσίδης γέμισε στην καρδιά της άμυνας, ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κωνσταντόπουλος είπε "όχι" και μπλόκαρε εντυπωσιακά
Στο 42ο λεπτό ο Μοντέστο γύρισε την μπάλα στον Μιραλάς που όμως δεν σούταρε όπως έπρεπε με τον Κωνσταντόπουλο να λέει όχι.
Το  ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδιο ακριβώς  με το πρώτο με την Κέρκυρα να εμφανίζεται ανώτερη και με τον Τσίγκα όπως και στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους να απειλεί με σουτ στη κίνηση, το οποίο όμως πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Πάρντο. Αμέσως μετά η Κέρκυρα βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όμως ο Καλαντζής δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπέροχη σέντρα του Επστάιν.
Στο 55 ο Παπάς είδε ανύπαρκτο φάουλ πάνω στον Ριέρα.
Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ ο Πάντελιτς πήδηξε για κεφαλιά μαζί με τον Τσίγκα και ο παίκτης της Κέρκυρας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τρεις παίκτες του Ολυμπιακού να είναι σε θέση οφσάιντ μαζί με τον Πάντελιτς. To γκολ πάντως στο Φ.Α. γράφτηκε ως τέρμα του Πάντελιτς από τον ρέφερι Παππά.
Το δεύτερο Γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 70 όταν από παιδικό γύρισμα προς τα πίσω του Επστάιν 
ο Μιραλάς μετά από εξαιρετική συνεργασία και πάσα του Μάρκο Πάντελιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας και διαμόρφωσε το 2-0 για την ομάδα του ενώ λίγο πριν στο 65ο Ριέρα βρήκε το δεξί  δοκάρι με σουτ πάνω στην  κίνηση
Ο διαιτητής του αγώνα κος Παπάς ήταν τραγικός αφού έσπρωξε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στην νίκη στο 55 λεπτό, και καλό θα ήταν να είχε έρθει στην Κέρκυρα από το Σάββατο το πρωί για να παρακολουθούσει τον συνάδελφό του  Ανδρέα Τόμπρο στο ματς ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ -ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ  και να πάρει μερικά μαθήματα


Κίτρινες κάρτες: 45' Δ. Ιωάννου, 89' Μίχος   -  21' Φούστερ, 74' Ριέρα, 84' Ιμπαγάσα

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης (32' Δ. Ιωάννου), Στολτίδης, Καλαντζής (73' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χάμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (66' Η. Ιωάννου), Επστάιν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (84' Νέμεθ), Μιραλάς (78' Φετφατζίδης), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (80' Χολέμπας).
                                                                                                                         Nikola Souris

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων παρουσία διαμαρτυρόμενων φοιτητών



 

Με αίτημα, την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο, φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίαση του οργάνου, δημιουργώντας αναστάτωση και εμμένοντας να συζητηθεί το θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
   Το αίτημά τους υποστήριξαν οι παρατάξεις «Επτανησιακή Αναγέννηση», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Δημοκρατική Αριστερά στα Ιόνια» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, έκρινε ότι η συζήτηση για το θέμα δεν ήταν εφικτή, καθώς υπήρχε κίνδυνος ακύρωσης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί, αφού η πρώτη συνεδρίαση ορίζεται από το Νόμο αποκλειστικά για την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.
Το αίτημα των φοιτητών
 Οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έθεσαν στον περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, το αίτημά τους για συμπαράσταση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη στέγασή τους.
   Συγκεκριμένα, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει στα κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας και που, σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος, Δημήτρη Τσουγκραράκη, φτάνει το 30%, οι φοιτητές καλούνται εφέτος να συμβάλουν με ένα μικρό ποσοστό για τη στέγασή τους, κάτι που το αρνούνται. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων στα οποία στεγάζονται τους ενημέρωσαν ότι, αν δεν πληρώσουν το μερίδιό τους, δεν θα επιτρέψουν την παραπέρα παραμονή τους στα ξενοδοχεία.
   Οι φοιτητές, παρέμειναν στην αίθουσα της συνεδρίασης μέχρι το τέλος και επέμεναν στην πρότασή τους, την οποία υποστήριξε, επιπλέον, ο βουλευτής Κέρκυρας του Κ.Κ.Ε. Μπάμπης Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στο σώμα.
   Ο περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, πρότεινε να συζητηθεί το θέμα τους αμέσως μετά τη συνεδρίαση και στη συζήτηση να λάβουν μέρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων, κάτι το οποίο έγινε τελικά, ενώ δεσμεύτηκαν να τεθεί προς συζήτηση το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.