Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ

Tα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ σε όλον τον  κόσμο.......


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σε όλον τον κόσμο τα Θεοφάνεια, μια από τις παλαιότερες γιορτές της ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη χώρα μας, ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας αλλά και των νέων δημάρχων. Στην Ορεστιάδα, τον αγιασμό στον ποταμό Άρδα του νομού Έβρου, παρακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε το Μέγα Αγιασμό και την τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη Θάλασσα του Κερατίου Κόλπου, στην αποβάθρα του Φαναρίου. 


Αναφορά στο ακανθώδες θέμα της λαθρομετανάστευσης έστειλε από τον ακριτικόΈβρο, όπου παρακολούθησε τον αγιασμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ.Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό πρόβλημα την παράνομη μετανάστευση, και έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Τουρκία για την αντιμετώπισή του.


Στην Αττική, επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Πειραιάς, το πρώτο λιμάνι της χώρας, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό παρουσία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και του νέου δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έγινε ανάμεσα στα τρία ναρκαλιευτικά «Αηδών», «Αλκυών» και «Αύρα» και άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και τον ανέσυραν.«Το μήνυμα είναι ότι με σχέδιο, με φώτιση, με όραμα και αισιοδοξία προχωράμε δυνατά μπροστά», σημείωσε ο κ. Διαμαντίδης μετά το πέρας των εκδηλώσεων.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε «φώτιση σημαίνει "φεύγει το σκοτάδι και έρχεται η αισιοδοξία", αυτό με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να γίνει φέτος για τον κάθε Έλληνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και κυρίως για την πατρίδα μας».
Ο κ. Καρατζαφέρης, από την πλευρά του, ευχήθηκε «ο αγιασμός των υδάτων του Αιγαίου να φτάσει μέχρι το Ερζερούμ και να ευλογήσει ο Θεός μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο μας, στη θάλασσά μας, που καθαγιάσθη από τον αγώνα του Κανάρη, του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας».
Στο δήμο της Αθήνας η καθιερωμένη τελετή έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, υπουργών και βουλευτών.
«Όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα που χρειάζεται για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση και με θάρρος και αυτοπεποίθηση να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή» δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Στη συνέχεια ο κ. Καμίνης μετέβη στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Λαμπρές οι εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 20 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.
Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη, Άνθιμου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών και άλλων αρχών της πόλης.
«Κάθε πολίτης της χώρας μας και βέβαια το πολιτικό σύστημα - κυβέρνηση και αντιπολίτευση - χρειαζόμαστε φωτισμό γιατί χρειαζόμαστε ξανά ελπίδα, προσδοκία και αισιοδοξία. Αυτά δεν είναι απλές ψυχικές καταστάσεις. Αυτά επηρεάζουν συμπεριφορές άρα δημιουργούν ένα οικονομικά και αναπτυξιακό αποτέλεσμα από το οποίο έχουμε τεράστια ανάγκη την περίοδο αυτή για να κάνουμε την υπέρβαση, προκειμένου να ξαναβρούμε τον δρόμο που αξίζει στη χώρα και τους ανθρώπους της» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
«Φωτισμένα και υπεύθυνα μυαλά από όλους και ιδιαίτερα από όλους εμάς, που οι πολίτες επέλεξαν για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» ευχήθηκε ο κ.Μαγκριώτης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα 
Μπακογιάννη, παρακολούθησε τη Λειτουργία των Θεοφανίων στη μητρόπολη των Χανίων και την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά ευχήθηκε «να μας φωτίσει ο θεός, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη της εξόδου από την κρίση. Η κρίση είναι μεγάλη. Δεν αντέχονται πειραματισμοί, δεν αντέχονται επιπόλαιες πράξεις. Αυτό το οποίο χρειάζεται, είναι σοβαρότητα, αγωνιστικότητα και να πείσουμε τους Έλληνες, ότι θα βγούμε από την κρίση. Και το 2010 και το 2011 είναι δύσκολα χρόνια. Σημασία έχει ότι πρέπει να διαβούμε τον Ρουβίκωνα και θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

Το ξενοδοχείο που κολυμπάει και..βουτάει






Ακόμα και ως τη νέα κιβωτό της ανθρωπότητας που θα αποτελέσει την απάντηση στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας χαρακτήρισαν το ξενοδοχείο που σχεδίασε Ρώσος αρχιτέκτονας.

 Το ξενοδοχείο που θα ονομαστεί για ευνόητους λόγους ''Κιβωτός'', μπορεί να χτιστεί μέσα σε λίγους μήνες είτε πάνω στη θάλασσα είτε στη στεριά.
Ο αρχιτέκτονας Alexander Remizov σε συνεργασία με μία γερμανική εταιρεία μηχανικών και σχεδιαστών και με τον Ρώσο επιστήμονα Lev Britvin, που αναπτύσσει εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας για διαστημικούς σταθμούς, οραματίστηκε την λύση σε μία μελλοντική πλημμύρα όμοια με αυτή που περιγράφεται στη Βίβλο και το δημιούργημα τους μοιάζει με πλοίο που επιπλέει αναποδογυρισμένο.

Ο Remizov αποκαλύπτει στο SPIEGEL πως η κατασκευή θα είναι απλή και γρήγορη ενώ ήδη ψάχνει για επενδυτές για να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του που δεν θα απαιτεί περισσότερα από 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.
newsit.gr