Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Συνέλαβαν για τρομοκράτη μέλος της ΚΕ. του Συνασπισμού...
- Ο άνθρωπος που συνελήφθη εξακολουθεί να κρατείται γιατί είχε στην κατοχή του κλεμμένη ταυτότητα
- Μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική και μετά το λάθος στην Ασφάλεια για τις ταυτότητες
- Νέα γιάφκα βρέθηκε στον Βύρωνα όπου βρέθηκε 9αρι πιστόλι και 3 υπολογιστές
-  Σοβαρό ενδεχόμενο από τους 4 συλληφθέντες κάποιοι να βοήθησαν στην επίθεση στο Πρωτοδικείο
Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στις 4 συλλήψεις έγινε και μία σύλληψη κατά λάθος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας 30χρονος που συνελήφθη μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική ως ύποπτος για τρομοκρατία, όπου και διαπίστωσαν πως δεν έχει καμία σχέση και μάλιστα αυτό το άτομο είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Ωστόσο, το μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει καθώς το άτομο αυτό δεν αφέθη ελεύθερο αλλά από την Αντιτρομοκρατική τον μετέφεραν στην Ασφάλεια Αττικής, καθώς πάνω του βρέθηκε η δική του ταυτότητα και άλλη μία για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή το 2004. Κατά συνέπεια ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κλεμμένη ταυτότητα.

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 4 συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε μπροστά σε μία νέα γιάφκα στην περιοχή του Βύρωνα, όπου βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι, τρεις φορητοί υπολογιστές, 5 usb, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,  μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές ταυτότητες.

Όλα αυτά ήδη μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξεταστούν και ενδεχομένως να τους οδηγήσουν και σε νέες συλλήψεις και γιάφκες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τις 4 συλλήψεις υποστηρίζει ότι έχει συλλάβει τα "στελέχη" της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν είχαν έρθει στην Αθήνα πριν από περίπου 15 ημέρες και είχαν τεθεί άμεσα σε καθεστώς διακριτικής παρακολούθησης και καταγραφής των επικοινωνιών τους.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις τελευταίες συλλήψεις η Συνωμοσία είχε αποδυναμωθεί στην περιοχή της Αθήνας και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, για μερικούς από τους 4 υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο στη Ριανκούρ.

Οι 4 συλληφθέντες δεν αποδέχθηκαν τη διαδικασία της σύλληψης, δεν έδωσαν στοιχεία ταυτότητας, αλλά από τους 4 είχαν φέρονται να είχαν επαφές με δύο από την λεγόμενη ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα κάποιων από τους 4 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της «συνομωσίας» και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των «6».

Για τους τέσσερις συλληφθέντες είχαν εκδοθεί ήδη εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Θεσσαλονίκης για την εμπρηστική επίθεση της ΔΕΗ, όταν είχε συλληφθεί ένας 19χρονος το οποίο μάλιστα του οποίου υπήρχε μέσα σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, οι 4 είχαν εντοπιστεί με μοτοσικλέτες γύρω από τον χώρο της εμπρηστικής επίθεσης της ΔΕΗ.
 Την ίδια ώρα, «κόκκινος» συναγερμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική ενόψει της έναρξης της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατά πάσα πιθανότητα, η δίκη θα διεξαχθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στον ίδιο χώρο όπου εκτυλίχθηκε η δίκη του «συνδικάτου του εγκλήματος» για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Εκείνο που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία οι αστυνομικές αρχές είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά δικαστικών λειτουργών και ενδεχόμενα μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων.

Για αυτό και σε... κλοιό προστασίας δεν έχουν ενταχθεί μόνο δικαστικοί που έχουν ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας αλλά και άλλοι που έχουν εκδικάσει υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Τα σπίτια των πιθανών στόχων επιτηρούνται από δεκάδες περιπολικά. Χαρακτηριστικό του συναγερμού που έχει σημάνει το γεγονός πως η φρουρά του κάθε ανώτατου δικαστικού ξεπερνά τα 10-15 άτομα. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται και σε δικαστήρια και φυλακές
Νewsit.gr

Γερμανικό «ναι» στην επιμήκυνση



Σόιμπλε: «Θα εξετάσουμε τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα»



 O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε για τη συναίνεση της γερμανικής κυβέρνησης να εξεταστεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ταυτόχρονα ζήτησε από την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Είμαστε διατεθειμένοι - όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους - να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα που έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο», είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο. «Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των διαφορετικών προθεσμιών που συμφωνήθηκαν για την Ιρλανδία, να εξεταστεί η ανάλογη προσαρμογή τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Κατά τον κ. Σόιμπλε η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει «πέρα από τις ειλημμένες ήδη αποφάσεις», αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι ότι «και οι άλλοι θα τηρούν όσα έχουν συμφωνηθεί και εν ανάγκη θα κάνουν και ένα βήμα παραπέρα».

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπό την έννοια αυτή η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία κοινή λύση». Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι «αντίστοιχη ετοιμότητα θα επιδειχτεί και από τους άλλους».

Κριτική στον Μπαρόζο

Παράλληλα ο κ. Σόιμπλε άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για την πρότασή του περί διεύρυνσης των μέσων που έχει στη διάθεσή του ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης του ευρώ.

«Με την πρόταση Μπαρόζο δεν είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς», είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στο Βερολίνο.

Κατά το Γερμανό υπουργό, εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διαδικασία διάθεσης των 750 δις που αποφασίστηκαν τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι προς το παρόν έχουν διατεθεί από το μηχανισμό για την Ιρλανδία ποσά τα οποία αντιστοιχούν σε μονοψήφιο ποσοστό και μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος».

Ως εκ τούτου, για τον κ. Σόιμπλε η συζήτηση περί διεύρυνσης του μηχανισμού είναι «τροφή για σπεκουλαδόρους».

Ο Γερμανός υπουργός συνέστησε «μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση» προς όλους. «Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μπαρόζο», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου πρέπει να διαμορφωθεί ένα «συνολικό
πακέτο» που θα αφορά και τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης αλλά και το μόνιμο μηχανισμό που θα ισχύσει από τα μέσα του 2013. Ήδη οι στόχοι αυτοί είναι «φιλόδοξοι» είπε ο κ. Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας κάθε άλλη συζήτηση «μη ρεαλιστική» και «περιττή». 
TA NEA ONLINE
                                                            ΕΔΩ  ΓΕΛΑΜΕ!
                           Το Υπόθετο...

Κάποιος κύριος που υπέφερε από αιμορροΐδες, πηγαίνει στον πρωκτολόγο. Ο γιατρός τον εξετάζει και του λέει πως η ενδεδειγμένη θεραπεία περιλαμβάνει δυο ...μεγαλούτσικα υπόθετα. Του λέει να σκύψει και του χώνει το πρώτο.
-Το δεύτερο θα πρέπει να το βάλεις μετά δυο ώρες και θα είσαι εντάξει.
Ο κύριος επιστρέφει στο σπίτι του και μετά δυο ώρες προσπαθεί να βάλει μόνος του το υπόθετο. Δεν τα καταφέρνει και φωνάζει τη γυναίκα του για να τον βοηθήσει. Πράγματι, η κυρία του κυρίου, του λέει να σκύψει, βάζει το αριστερό της χέρι στον ώμο του και του χώνει απότομα το ευμέγεθες υπόθετο.
-Ααααααα! ουρλιάζει ο κύριος.
-Σε πόνεσα αγάπη μου;
-Όχι! Απλώς, μόλις τώρα συνειδητοποίησα πως, όταν μου έβαλε ο γιατρός το πρώτο, είχε και τα δυο του χέρια στους ώμους μου! 
asteiakia.gr