Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ


Με Γραμμόζη η Κέρκυρα...
Ο ελλιπέστατος Ηρακλής υποδέχεται την Κέρκυρα, σε ένα παιχνίδι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας. Όποιος κερδίσει παίρνει βαθιά ανάσα. Ο χαμένος θα νιώσει ακόμα πιο δύσκολα.

Ο Ηρακλής μετά από δύο συνεχόμενες ήττες μακριά από τη Θεσσαλονίκη (Λάρισα 2-1, Καβάλα 3-0) επιστρέφει στο Καυταντζόγλειο, όπου είχε πετύχει και την τελευταία του νίκη κόντρα στον Ατρόμητο με 1-0.

Στον απόηχο της μεταγραφής του Βέλλιου
Από τότε μέχρι τώρα βέβαια έχουν αλλάξει πολλά στους «κυανόλευκους» και κυρίως στο ρόστερ τους, αφού παίκτες ήρθαν και έφυγαν. Η τελευταία αποχώρηση ήταν αυτή του Απόστολου Βέλλιου και μάλιστα ιδιαίτερα ηχηρή, αφού ο νεαρός φορ θα συνεχίσει την καριέρα του σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, την Έβερτον.
Εννιά απουσίες για τον Ηρακλή
Αυτό βέβαια είναι ένα ακόμα πρόβλημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ο Βέλλιος θα αντικαθιστούσε στην ενδεκάδα τον Γιάκομπ. Εννιά συνολικά οι απόντες για τον Ηρακλή. Εκτός από τον Βέλλιο, που πλέον δεν ανήκει στην ομάδα, σήμερα δεν θα παίξουν οι τραυματίες Γιάκομπ, Παπαστεριανός, Ηλιάδης, Σζοτ και Καρλίνιος, ο Βουτσιάς, που είναι άρρωστος και οι τιμωρημένοι Αραμπατζής και Ντάνι.

Από τα κεντρικά πρόσωπα πάντως θα είναι ο Ζοέλ Επαλέ, που επιστρέφει στο Καυταντζόγλειο και αν ευνοήσουν οι συνθήκες δεν αποκλείεται να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής.

Ο Ουζουνίδης θα παρατάξει σχήμα 4-3-3 με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Χοσέκι και Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, τον Λίμα αριστερά, τον Κυριαζή δεξιά, τον Στάμου ως αμυντικό χαφ, τον Γκαρσία αριστερά στη μεσαία γραμμή, τον Ρόμπλες δεξιά και στην επίθεση αριστερά τον Μαχόπ, δεξιά τον Σολτάνι και φουνταριστό τον Ζερκά. Οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι Μπαντής, Κανακούδης, Τσίτας, Κατσαμπής, Μάρα, και Επαλέ.

Με Γραμμόζη στην αποστολή
Με το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Δημήτρη Γραμμόζη, ταξίδεψε η Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη. Στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι και ο Παρασκευαΐδης, που δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο, νικηφόρο παιχνίδι των Φαιάκων κόντρα στη Λάρισα.
Η αποστολή της Κέρκυρας περιλαμβάνει 21 ποδοσφαιριστές, που είναι οι Αποστολίδης, Στολτίδης, Λαμπρόπουλος, Βενέτης, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Μακρής, Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Ηλ. Ιωάννου, Μίχος, Καλατζής, Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλάβιο, Παρασκευαΐδης, Μάζνοφ, Γραμμόζης και Σιαράβας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Γιάντσης, Μονιάκης, Ρίκκα, Μάμαλος, Μακρυδημήτρης, Δεινόπαπας, Βλάχος, Βιόπουλος και Ψωμιάδης.

Τέταρτη φορά αντίπαλοι
Οι δύο ομάδες βέβαια δεν έχουν και πολλά μυστικά η μία από την άλλη, αφού αυτή θα είναι η τέταρτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στην πρώτη, αυτή του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο νησί, ακολούθησε το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου για την πέμπτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο Καυταντζόγλειο, όπου το σκορ ήταν 1-1, ενώ χωρίς νικητή (0-0) έληξε και το δεύτερο παιχνίδι για το κύπελλο στην Κέρκυρα, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Ο διαιτητής
Το παιχνίδι αρχίζει στις 17.15 (novasports2) και θα το διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος από την Ένωση Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι ο Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά) και ο Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας). Κατά σύμπτωση ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ενώ έχει συναντήσει τον Ηρακλή άλλη μία φορά στην Ξάνθη (2-2).
Άκης Ιωακείμογλου


Στον εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ Κέρκυρας και Αγρινίου


Συνάντηση με την εισαγγελέα Πρωτοδικών είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των ενώσεων συνεταιρισμών Κέρκυρας και Αγρινίου. Η Εισαγγελέας κάλεσε τους προέδρους των δύο ενώσεων προκειμένου να διερευνήσει τη γραπτή καταγγελία που έλαβε από το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΣ Κέρκυρας.

Στην Εισαγγελέα Χ. Νταϊρούση προσήλθαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κέρκυρας Γ. Δελλής και μέλη του Δ.Σ. αλλά όχι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, τον οποίο εκπροσώπησε ο διευθυντής Μηχανοργάνωσης και Επιδοτήσεων του συνεταιρισμού. Γ. Κάτρης.
Οι της Κέρκυρας υποστηρίζουν ότι επίκειται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Αγρινίου, τα στελέχη της ΕΑΣ Αγρινίου το διαψεύδουν, κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης και προαναγγέλλουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση
Ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Αγρινίου δέχεται ότι η εισαγγελέας τους δήλωσε ότι θα διερευνήσει τη νομιμότητα της πάγιας εντολής χρέωσης λογαριασμού καταθέσεων κάθε παραγωγού προς την ΕΑΣ Αγρινίου.
Οξύτατη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η ΝΕ του ΚΚΕ, η οποία κατηγορεί την ΕΑΣ Αγρινίου ότι εφαρμόζει «τακτική ωμού εκβιασμού των αγροτών που αξιοποιεί την ανάγκη τους να πάρουν αυτές τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις».
Το ΚΚΕ τονίζει ότι η «τακτική αυτή της ΕΑΣ Αγρινίου είναι απαράδεκτη. Θυμίζει γυρολόγους που κάνουν πλιάτσικο και όχι συνεταιριστική οργάνωση.
Ο στόχος τους είναι προφανής. Να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να ωφεληθούν οικονομικά. Αυτή η τακτική ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Κέρκυρας για την επιδότηση».
Αποδίδει σοβαρές ευθύνες στην  ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και την κυβέρνηση, και ζητά: Να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία η ΕΑΣ Αγρινίου.  Η εργασία να εκτελεστεί από την ΕΑΣ Κέρκυρας χωρίς να πληρώσει κανείς αγρότης είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι.  Το κόστος να το πληρώσει η κυβέρνηση.
ert.gr