Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ- ΕΓΕΣΥΚ: ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ....

... Υπουργείο την απόφασή του που περιέκόψε τις θέσεις  4 επικουρικών γιατρών που δικαιούται το Νοσοκομείο Κέρκυρας

 Η ΕΓΕΣΥΚ, καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια  των υπηρεσιών του υπουργείου υγείας να περικόψει τις θέσεις επικουρικών γιατρών που δικαιούται το νοσοκομείο Κέρκυρας. Η περικοπή αυτή των 4 θέσεων , αποτέλεσμα λογιστικής λογικής και στερούμενης κάθε επιστημονικού κριτηρίου θα υποβαθμίσει περαιτέρω την  δημόσια υγεία στο νομό, στερώντας από τους πολίτες βασικές υπηρεσίες .
Παράδειγμα αναλγησίας αποτελεί η στέρηση από την πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου τον επί 10ετιας επικουρικό γιατρό . Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η λειτουργικότητά της θέτοντας σε κίνδυνο  και υποβάλλοντας σε μετανάστευση ασθενείς που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν  στον τόπο τους.
Οι περικοπές στον αριθμό των επικουρικών γιατρών, θα επιφέρει  σε όλες τις κλινικές  οι οποίες πλήγονται ανυπέρβλητα προβλήματα στην διαχείριση των ασθενών και θα  επιβαρύνει με περισσότερες απλήρωτες εφημερίες τους υπηρετούντες γιατρούς.
Καλούμε το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή και να προβεί σε άμεσες προσλήψεις του κατάλληλου προσωπικού. Κάθε μέτρο  που θα υποβάλει την κοινωνία σε πρόσθετες  ταλαιπωρίες και θα της αφαιρει το δικαίωμα στις υπηρεσίες ω δημόσιας υγείας θα μας βρίσκει αντιμέτωπους