Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ....


...παρεκκλήσια του Ποταμού της Κέρκυρας

Οι δύο γραφικοί λοφίσκοι που υψώνονται πέριξ του ιστορικού προαστείου Ποταμός Κερκύρας αντήχησαν "ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικές" κατά το εορταστικό διήμερο 26ης και 27ης Ιουλίου.Πλήθη πιστών εόρτασαν την μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου αλλά και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.


    Τα δύο μικρά παρεκκλήσια, αφιερωμένα στους δύο αυτούς Αγίους, που βρίσκονται αντικρυστά απ' τις αρχές του 16ου αιώνος στις κορυφές των δύο λόφων, ανακαινισμένα και ευπρεπισμένα από τον ιερό ζήλο των ευσεβών χριστιανών, υπήρξαν το επίκεντρο του διημέρου.

Οι μικροί ανηφορικοί δρομίσκοι δε στάθηκαν εμπόδιο στους δεκάδες πιστούς που θέλησαν ν΄ασπασθούν τις ιερές εικόνες των Αγίων και να συμμετάσχουν στις κατανυκτικές Ιερές Ακολουθίες.

Τα δάκρυα πλημμύρισαν τους οφθαλμούς τις ώρες της προσευχής. Ο κάθε ένας είχε και κάτι να καταθέσει ενώπιον των ιερών μορφών.

Συγκινητική η συμμετοχή στο Ποτήριο της ζωής. Και μετά, η ώρα της επικοινωνίας με τους αδελφούς κάτω από τα καταπράσινα και πανύψηλα κυπαρίσσια.

Άλλοι απομονωμένοι σε μία γωνιά θαύμαζαν την καταπληκτική θέα που απλωνόταν μπροστά τους καμαρώνοντας την πανέμορφη κερκυραϊκή φύση έχοντας συνοδεία τις φωνές των τζιτζικιών.

'Ολοι και όλα υμνούσαν τον Δημιουργό ... "ευλογείτε τον Κύριον, πάντα τα έργα Αυτού,εν παντί τόπω της δεσποτείας Αυτού"!
  







AMEN.GR