Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...


 - Με κουστούμια εποχής, έφτασαν στην Κέρκυρα την Παρασκευή 20 Ιουλίου, οι 18 χορευτές της Societa di Danza από την Ανκόνα της Ιταλίας. Οι χορευτές περπάτησαν στους δρόμους της Κέρκυρας με τα εντυπωσιακά τους κουστούμια, συνοδευόμενοι ρυθμικά από το Σύνολο Κρουστών της  Φιλαρμονικής Θιναλίου και κατέληξαν στο Καφέ Τέχνης του Δήμου.
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, πραγματοποίησαν μάθημα χορού στο Αχίλλειο και μας αποχαιρέτησαν με την υπόσχεση να...

... επιστρέψουν σύντομα για μια παράσταση προδιαγραφών παρουσία κοινού για ένα ταξίδι στο ρομαντισμό του 19ου αι.

- Το αφιέρωμα στην Σύγχρονη Κερκυραϊκή Καλλιτεχνική Δημιουργία που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στην Πλατεία Κρεμαστής. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Πέτρος Γάλλιας και την ανθολόγηση των ποιημάτων ο Δημήτρης Κονιδάρης. Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αφιερώματος πραγματοποιούνται σε ανοικτά σημεία της πόλης, σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Κέρκυρας.
Αυτή τη φορά η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους ποιητές Δημήτρη Καρύδη και Λεωνίδα Μερτύρη, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Όπερας της Θερινής Ακαδημίας και στον εικαστικό Νίκο Κόκκαλη.

- Τη Συναυλία της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιάς) στην Πλακάδα του Αγίου. Τη διεύθυνση είχε ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης, ενώ το εμβατήριο «City Hopper Marsch» σε σύνθεση του Ολλανδού Ruud Mourik, διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης, ο οποίος επισκέπτεται συχνά την Κέρκυρα.