Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Π ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ....

Ιδρυμάτων Πρόνοιας
Μία συντεταγμένη πολιτεία που έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους όλους εκείνους που αδυνατούν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους,  λόγω της ιδιαιτερότητας των κοινωνικών τους  προβλημάτων, είναι μία πολιτεία ανάλγητη και επικίνδυνη.
Ο απόλυτος νεοφιλελευθερισμός μιας αχαλίνωτης αγοράς συνεχίζει  ακόμα και σήμερα να σωρεύει πλούτο σε λίγους, μοιράζοντας φτώχεια και ανασφάλεια σε πολλούς,  εξευτελίζοντας την αξιοπρέπειά τους.
Το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι η...
... κορυφή του Παγόβουνου. Είναι η αρχή ενός κοινωνικού ολοκαυτώματος που κατεδαφίζει κάθε έννοια  κοινωνικού κράτους και επιβάλλει τον εφιάλτη της απόγνωσης σε εκείνους που όφειλε πρώτιστα να επιδείξει ανθρώπινο πρόσωπο.
Τα ιδρύματα Πρόνοιας ζουν σε ένταση, έκταση και καθολικότητα το δράμα της απελπισίας,  αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο τα άφησε στην τύχη τους περικόπτοντας ακόμα και τις ελάχιστες δαπάνες που όφειλε για τη στήριξή τους,  αλλά διέπραξε και το έγκλημα μη εξαίρεσής τους από το περίφημο «κούρεμα» των ομολόγων.
Κύριε Προβόπουλε, κύριοι της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ιδού το «περίλαμπρο» και «ένδοξο» έργο σας. Την  τελευταία στιγμή μετατρέψετε σε ομόλογα,  τα ελάχιστα αποθεματικά των Ιδρυμάτων Χρόνιων  Παθήσεων - που είχαν με αιματηρές οικονομίες συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση  δύσκολων στιγμών - όταν μάλιστα ένα μήνα πριν την ενέργεια αυτή πληρώσατε εις ολόκληρο τα ομόλογα κάποιων άλλων.
Όταν κάθε πρόσωπο με βαριά αναπηρία (νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, αυτισμός) καλείται να σηκώσει μόνο του το σταυρό του κοινωνικού του μαρτυρίου, όταν ζητάτε από οικογένειες που έχετε οδηγήσει στην εξαθλίωση να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του κοινωνικού και οικονομικού κόστους της αναπηρίας,  αυτό δεν μπορεί παρά να  χαρακτηριστεί  κοινωνικός κανιβαλισμός.

Εκ του Πολιτικού Γραφείου
Παναγιώτη Κουρουμπλή
Βουλευτή Β΄ Αθήνας  
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Τηλ:210.3675826

Νίκης & Απόλλωνος 1
Τηλ: 210.3244711