Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΡΑΛΟ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ...

...ΜΕ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εγώ την δουλειά μου την έκανα… 

               ...αφόπλισα το ξανθό το πιστόλι… 

                                      ...εισιτήρια πάρτε όοοοοοολοι!

Σύμφωνα με έρευνα των Sunday Times, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος εμφανίζεται σε κρυφά μαγνητοσκοπημένη συνομιλία να παραδέχεται ότι εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή των εισιτηρίων που αναλογούν στην ελληνική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τα πουλά με τρόπο αμφιλεγόμενο έως παράτυπο κυρίως στο εξωτερικό.

Τα εισιτήρια μιας εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής δεν μπορούν να πωλούνται ...

...στο εξωτερικό, κάτι όμως που παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες του ελεύθερου εμπορίου. Κατά συνέπεια η ΔΟΕ απαγορεύει τη διαφήμιση στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει την πώληση σε κάποιον ενδιαφερόμενο σε άλλη χώρα της ΕΕ. Την ίδια ώρα όμως, όπως καταγγέλλουν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι, τα εισιτήρια πωλούνται στην ουσία στη μαύρη αγορά, σε τιμές έως και δεκαπλάσιες.
Η πρακτική ασκείται από τη βρετανική εταιρεία Marcus Evans εν γνώσει του κ. Καπράλου, ο οποίος εξηγεί ότι και οι δύο πλευρές εξασφαλίζουν μεγάλο κέρδος, καθώς τα εισιτήρια τελικά πωλούνται σε τιμή πολλαπλάσια στο εξωτερικό, την ώρα που στην Ελλάδα η ζήτηση ήταν χαμηλή λόγω της κρίσης. Η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων απαγορεύεται πάνω από ένα ποσοστό 20%, γι’ αυτό τα εισιτήρια πωλούνται ως μέρος συνολικών πακέτων φιλοξενίας στο Λονδίνο, όπως εξηγεί ο κ. Καπράλος. Η ΕΟΕ φέρεται σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα να παραχώρησε το δικαίωμα πώλησης των εισιτηρίων στην εταιρεία έναντι 300 χιλιάδων λιρών, με το ποσοστό που αναλογεί στην ΕΟΕ από την πώλησή τους να ανεβάζει τα έσοδα από τη συμφωνία έως και στις 700.000 λίρες (με κέρδος 250-500 χιλιάδων λιρών).
Βρετανοί ρεπόρτερ για περίπου δύο μήνες έκαναν έρευνα υποδυόμενοι τους μεσάζοντες από την Μέση Ανατολή που επιχείρησαν να διαθέσουν εισιτήρια στην “μαύρη αγορά”. Με τα ευρήματά τους έφτιαξαν έναν φάκελο και τον κατέθεσαν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτή από την μεριά της, έχει ήδη αρχίσει σχετικά έρευνα.
54 χώρες εμπλέκονται στην υπόθεση
Ο επικεφαλής της ΕΟΕ μάλιστα καυχήθηκε ότι η καλή σχέση του με τον πρόεδρο της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών του Λονδίνου, λόρδο Σεμπάστιαν Κόε εξασφάλισε για την ελληνική επιτροπή περισσότερα από τα 3000 εισιτήρια που προβλέπονται κανονικά. Το αίτημα προς το Βρετανό αξιωματούχο φέρεται να έγινε με επιστολή του κ. Καπράλου, την οποία είχε συντάξει καταλλήλως η Marcus Evans και με τηλεφωνική επικοινωνία. Η βρετανική διοργανώτρια αρχή διέψευσε τον ισχυρισμό του κ. Καπράλου.
Η έρευνα των Sunday Times αποκαλύπτει ανάλογες πρακτικές και από άλλες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, σε 54 χώρες. Η ΔΟΕ συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να εξετάσει τις καταγγελίες.
Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων, διαψεύδουν την εμπλοκή Καπράλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Telegraph”.
Από την Επιτροπή ωστόσο αναφέρεται για την αποκάλυψη ότι: “αυτές είναι πολύ σοβαρές κατηγορίες και έχουμε ήδη λάβει τα πρώτα μέτρα για την διερεύνηση. Σε περίπτωση που κάποιο αδίκημα αποδειχθεί, θα ασχοληθούμε με τους εμπλεκόμενους”.

http://kanavatso.blogspot.gr/2012/06/times_17.html

Βεβαίως ο κύριος Καπράλος αρνείται την εμπλοκή του στο σκάνδαλο και είχε όλον τον χρόνο να απολογηθεί, να “ασκήσει έφεση στις κατηγορίες”, όπως άλλωστε και ο κύριος Κούβελος για το εκατομμύριο, ο κύριος Κουβέλης για τα λαμόγια της Παντείου κλπ κλπ. Η Βούλα δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού το μόνο που “ταΐζει” είναι τον Ελληνικό λαό με υπερηφάνεια. Σήμερα, επικρατούν αυτοί που κόβουν μισθούς και συντάξεις για να ταΐζουν κάθε λογής τοκογλύφους. Περαστικά μας.

Olympia.gr